Elleri kool loob kooristuudio

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heino Elleri nimelise Tartu muusikakooli hoone.
Heino Elleri nimelise Tartu muusikakooli hoone. Foto: Ove Maidla.

Heino Elleri muusikakooli noorteosakonna juurde luuakse sel aastal kooristuudio kus hakkavad tegutsema laste- ja noortekoor. Dirigendiks ja kooristuudio juhendajaks on tunnustatud koorijuht Külli Lokko.


Kooristuudios hakatakse laulma mitmekesist koorimuusikat, mis noortele ja lastele võiks huvi pakkuda, teatas Elleri kool. Aga et saada tubliks kontsertkooriks, siis laulmise kõrval tegeldakse veel rütmika, lavalise liikumise ja koori hääleseadega.

Mudilaskoori lastele on kooritunnid kaks korda nädalas, lastekoori lastele kolm korda nädalas.

Vastuvõtt lastekoori on 25. ja 26. mail 2. – 4. klassi õpilastele ning noortekoori 30. ja 31. mail 5. – 8. klassi õpilastele. Tuleb laulda üks enda valitud saateta laul ja sooritada lihtne musikaalsuse ja rütmitunde katse.

«Laste muusikaliselt mitmekesise tegevuse eesmärgiks saab olema eelkõige rõõmsameelne laul ning muidugi erinevad kontsertprojektid. Ja miks mitte mõne aja pärast ka vahvad rahvusvahelised konkursid ja kontsertreisid,» rääkis dirigent Külli Lokko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles