Eelarve näitab majanduskriisist taastumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Raekoda.
Tartu Raekoda. Foto: Sille Annuk / Postimees

Mullu laekus Tartu eelarvesse tulusid 129 miljonit eurot. 80 protsenti tuludest tuli põhitegevusest ning 20 protsenti investeerimistegevusest.

Eelmise aasta tulemusi kommenteerides ütles abilinnapea Kajar Lember, et majanduskriisist taastumine jätkus eelmisel aastal edukalt. «Mitmete 

näitajate poolest jõudis Tartu linn kriisieelse taseme lähedale ning sel aastal on oodata sellest möödumist. Negatiivse trendina võib märkida tööhõive nõrka kosumist,» märkis ta. 

Põhitegevuse tulusid laekus 104 miljonit eurot ehk 100,3 protsenti eelarvest. Suurimaks tuluallikaks – üle poole kõikidest põhitegevuse tuludest – oli üksikisiku tulumaks. 

Füüsilise isiku tulumaksu laekus 53 miljonit eurot ehk 101,1 protsenti eelarvest. Seda oli 7,9 protsenti enam kui eelmisel aastal. Maksutulusid laekus 55 miljonit eurot ehk 101,2 protsenti eelarvest. 

Toetusi põhitegevuseks saadi 34 miljonit eurot (põhiliselt riigieelarvest tasandus- ja toetusfondist) ehk 101 protsenti eelarvest. Kaupade ja teenuste müügist tuli 15 miljonit eurot ja muude tuludena veel 0,5 miljonit eurot. 

Põhitegevuse kulud olid 94 miljonit eurot ehk 96 protsenti eelarvest. Suurimad väljaminekud on olnud hariduse valdkonnas. Kululiigiti on põhilised väljaminekud personali- ja majandamiskuludeks, toetused moodustavad kuludest kaheksandiku. 

Investeeritud on 39 miljonit eurot ehk 85 protsenti eelarvest. Üle poole investeeringutest läks Idaringtee ehituseks. Muud suuremad objektid olid loodusmaja ehitamine, investeeringud uute lasteaiarühmade loomiseks ja Nooruse 9 hoone ostmine gümnaasiumi rajamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles