Uus aasta tõi ka Tartusse uued rongid

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna hommikul läks Tartu-Tallinn liinile esimene Elroni rong.
Täna hommikul läks Tartu-Tallinn liinile esimene Elroni rong. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Täna hommikul pisut enne kella seitset väljus Tartust esimene uus diiselrong Tallinna.

Vastse auto moodi lõhnav rong võttis kaasa kümmekond reisijat, kellest esimesena vagunis istet võtnu uuris Postimehe fotograafilt, kas on plaanis purjakil pidulisi üles võtta. Kuid oli ka töö pärast pealinna kiirustajaid.

Jaamahoone oli tuledesäras ja infopunkt seal juba töötas, kui uus rong kõrvalteelt esimesele teele sõitis, aga siis ootajate hämminguks jaamast mööda ja perrooni Tallinna-poolse otsani veeres, ees kiri «Katsesõit». Jaamahoone juurest jäi sinna üksjagu astumist. Jaama infopunkti klienditeenindaja Haldi Lillo ütles, et see pani imestama küll.

Jaamahoones oli alles Edelaraudtee piletiautomaat, kust küll piletit enam osta ei saa, sest uusi diiselronge sõidutab hoopis teine firma, Elron.

Tuli välja, et jaamahoonest ei saagi pileteid osta: kuigi nende müümine infopunktis on põhimõtteliselt kokku lepitud, ei ole vajalik tehnika veel pärale jõudnud.

Lillo lausus, et ega tegelikult olegi ju suurt vahet, kas osta pilet jaamast või rongist.

Elroni klienditeenindaja Ene Kurg ütles, et rongipiletite ostmisel ei ole suurt erinevust Edelaraudtee aegadest. Pileteid saab osta internetist ja rongis. Kui kasutada Elroni kaarti, saab natuke odavamalt.

Kuid täna hommikul avaldas Elron oma kodulehel teate, et tehniliste probleemide tõttu ei ole sealt piletite ostmine võimalik. Vea kõrvaldamist loodeti päeva jooksul.

Rongide väljumise info leidmisega jaamahoones on asjad aga nagu on. Suur ekraan seinal küll helendas, aga ühtki kirja sellel ei olnud, varem näitas see Edelaraudtee rongide väljumise aegu. Olid trükitud sõiduplaanid, üks stendil ja üks infopunkti letil.

Lillo ütles, et väga palju inimesi on käinud tema käest selgitust palumas, mis seal sõiduplaanis ikkagi kirjas on, sest need jäävad segaseks. Tartust väljumised on segamini Aegviidu ja Tapa rongidega – plaanid ei ole esitatud Tartust lähtuvalt.

«Natuke nagu ettevalmistamata on asjad,» arvas Lillo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles