Nobelist räägib Tartus teaduse tippauhinnani jõudmisest

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nobelist Sir Tim Hunt saabub Tartusse sel kolmapäeval, võttes osa Tartu Ülikooli molekulaar- ja rakubioloogia instituudi (TÜMRI) 20. aastapäeva konverentsist. Lisaks Huntile esinevad Tartu Ülikooli geneetika professor Ain Heinaru, akadeemik Richard Villems ja doktor Viljar Jaks.


TÜMRI direktori Toivo Maimetsa sõnul on Sir Tim Hunti osalemine molekulaar- ja rakubioloogia instituudi 20. aastapäeval suur au ja erakordne võimalus kuulata maailma tippklassi teadlast rääkimas sellest, kuidas ta jõudis Nobeli preemiani, vahendas Tartu Ülikooli pressiteade.

«See võiks olla inspiratsiooniks paljudele noortele, kes oma teadlase karjääri alles alustamas on. Teretulnud on nii bioloogid, geneetikud kui ka laiem publik - tegemist on äärmiselt karismaatilise esinejaga. Huvitavad saavad kindlasti olema ka Ain Heinaru, Richard Villemsi ja Viljar Jaksi loengud,» lisas Maimets.

Tartu Ülikooli molekulaar- ja rakubioloogia instituut loodi 1990. aastal, et ühendada molekulaar- ja rakubioloogiaalane teadus- ning õppetöö. Tänaseks kuulub instituudi koosseisu kümme õppetooli.

TÜMRI-s publitseeritakse umbes kuuendik kogu Tartu Ülikooli teaduspublikatsioonidest ning kaitstakse kümnendik kõigist doktorikraadidest. 20 aasta jooksul on instituudist välja kasvanud mitu uut teadusasutust, 15 biotehnoloogiafirmat ning instituudi baasil on moodustatud kaks tippkeskust.

Konverents algab Tartu Ülikooli aulas 19. mail kell 10.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles