Vanemuislased valisid preemiasaajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanemuise draamatrupp valis tavakohaselt oma jõulupeol kolleegipreemiate laureaadid.

Parima naispeaosalise tiitli sai Marika Barabanštšikova Nataša Ogarjova rolli eest «Utoopias» ja parima naiskõrvalosa preemia Maria Soomets Alicia Courtney rolli eest lavastuses «Minu järel, seltsimees!».

Karol Kuntsel pälvis kaks preemiat. Kolleegid hääletasid ta parimaks meespeaosaliseks lavastustes «Üksildane Lääs» (Coleman) ja «Minu järel, seltsimees!» (Gerry Buss). Lisaks sai ta tänavu esimest korda välja antud tiitli «Kõige hõivatum draamanäitleja». Kuntsel on lõppeval aastal mänginud 115 etenduses.

Parima meeskõrvalosa preemia läks Aivar Tommingasele. Kolleegid hindasid kõrgelt tema Mister Laveri kehastamist lavastuses «Minu järel, seltsimees!» ning Gustavi rolli lavastuses «Paplid tuules».

Parimaks lavastajaks peab aga Vanemuise draamatrupp Tanel Jonast. Talle tõid tunnustuse draama «Üksildane Lääs» ja farsi «Minu järel, seltsimees!» lavastamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles