Raidla: eravestlustes tunnistatakse Tartu Ülikooli probleeme

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli peahoone.
Tartu ülikooli peahoone. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu Ülikooli kuratooriumi esimehe Jüri Raidla sõnul kipuvad ülikooli töötajad eravestlustes selle juhtimisstruktuuri kritiseerima, kuid avalikkuses ei julge häält teha.

«Kui me arutleme nendel teemadel nelja või kuue silma all, ilma avalikkuse osaluseta, siis on arutelud ka akadeemilise kogukonna liikmete poolt üsna kriitilised,» rääkis Raidla tänasel seminaril ülikoolide juhtimisest.

«Pilt muutub üsna kohe, kui kuulajaid on rohkem kui kaks või kolm, ehk teisisõnu, kui avalikkus tuleb mängu. Siis millegi pärast äkki probleemid kaovad ja enam ei ole üldsegi selge, kas on küsimusi, millele peab vastust otsima, või mitte.»

Tema sõnul on Tartu Ülikoolis ehmatama panevalt palju enesesse kapseldumist ja stagneerumist. «Ma arvan, et probleemid ei ole vähenenud, vaid süvenenud.»

Teisalt leidis Raidla, et Tartu Ülikool on Eesti jaoks midagi rohkemat kui lihtsalt ülikool ja asutus, mis tegeleb teaduse ja üliõpilaste õpetamisega.

«Tartu Ülikoolil on Eesti jaoks eriline tähtsus ja roll. Tartu Ülikooli kontekstis hea ei ole piisavalt hea. Piisavalt hea on ainult väga hea,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles