Kohvik Sõsar üllatab pereportsjonitega

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heledates toonides kujundatud vastavatud Sõsara kohvikusse mahub istuma ligi kolmkümmend inimest.
Heledates toonides kujundatud vastavatud Sõsara kohvikusse mahub istuma ligi kolmkümmend inimest. Foto: Margus Ansu

Rüütli tänava endise riidepoe ruumides avas teisipäeval uksed Vahemere köögi sugemetega kohvik Sõsar, mis pakub üksikpraadide kõrval ka pereportsjoneid.   

«Oleme ise mitmendat põlve tartlased ning meie soov oli teha Tartule iseloomulik kohvik. Selline koht, kus oleks vaba vaimuga atmosfäär,» rääkis uuest söögikohast selle üks käimalükkajatest Liivi Lõhmus.

Kohviku toolidena on kasutatud valget punutud korvmööblit ning kogu interjöör on kujundatud heledates toonides.

Lõhmuse sõnul on kohviku menüü koostatud Vahemere maade eeskujul. Näiteks lõuna-buffet’l on võimalik valida supi, prae ja pasta vahel. «Meil on iseteeninduslik laud, kus inimesed saavad omale ise portsjoni suurust valida,» lausus Lõhmus. Buffet’l maksab supp kaks ja praad kolm eurot, pasta 2.60.

Kohvik perele

Kella kahest õhtuni saab tellida menüütoite, sealhulgas pakutakse ka pereportsjoneid. Viimane tähendab neljale-viiele inimesele mõeldud kogust, mille hind on odavam kui sama sööki üksikult ostes.

«Toit tuuakse lauda näiteks liuaga ning seda saab jagada. Kui isa sööb rohkem ja lapsed vähem, saab tõsta omale täpselt nii palju kui tarvis,» selgitas Liivi Lõhmus. Näiteks lõhe-kooresupp maksab 4.50, aga pereportsjonina 15.70. Aeglaselt küpsetatud veiseliha punase veini kastmes maksab eraldi ostes 8 eurot, pereportsjonina aga 28 eurot.

«Tartus pole head perekohvikut ja meie oma võiks selleks väga hästi sobida,» lausus Lõhmus. Kuigi söögikohtade konkurents on kesklinnas suur, arvas ta, et kliente jätkub kõigile.

Kliente jätkub

«Kesklinn on ikkagi söögikohtade rajoon ja kui neid vaadata, on nad üsna erineva atmosfääri ja vaimuga. Igaühel on kindel klientuur ja eks meilgi kujuneb see välja,» lausus Lõhmus.

Kohvikut peab kahe pere firma Sõsarad OÜ, mille omanik on peale Lõhmuse ka Aleksandra Sooniste. Täiskohaga tööd pakutakse neljale inimesele ning kohvik on avatud hommikul kaheksast õhtul üheteistkümneni. «Päris baari tüüpi me ikka ei ole ja öötundidel oleme kinni,» märkis Lõhmus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles