Galerii: mundrimehed panid kauaoodatud nurgakivi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Igal endast lugupidaval linnal ning külal peab olema kirik, kõrts ja pritsimaja, kinnitas eile Tartus Kaunase puiestee ja Jaama tänava nurgale kerkiva häirekeskuse ja päästeameti ühishoone nurgakivi panekul päästeameti peadirektori asetäitja Alo Tammsalu.

Tegelikult oleks võinud eilne pidulik sündmus aset leida juba ligi 40 aastat tagasi, sest tuletõrjekomando maja kavandamine Annelinna algas 1970. aastate keskel. Ikka samal põhjusel, mis nüüdki: kesklinn pole päästjatele kõige parem töökoht. Toonane plaan on oma aega oodates kõvasti täienenud: peale päästjate hakkavad aasta pärast Kaunase pst 73a hoones tööle ka häirekeskuse töötajad ja demineerijad.

Uut hoonet ja nüüdisaegset ühist töökeskkonda on vaja Eestis ühele hädaabinumbrile 112 üleminekuks, mis on kavandatud 2014. aasta lõpuks. «Siia majja hakkavad tulema politseid, kiirabi, päästjaid ja demineerijaid vajavate inimeste kõned,» ütles siseministeeriumi asekantsler Hannes Kont.

Lõuna päästekeskuse juhi Margo Klaose sõnul töötavad päästjad ühishoone valmimise järel edasi ka Kalevi tänaval, kuid tulevikus soovitakse sealt kiirema ja parema liikumisvõimaluse pärast kolida linna äärde Ringtee kanti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles