TÜ loodus- ja tehnoloogiateaduskonna dekaanina jätkab Peeter Burk

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Burk
Peeter Burk Foto: Margus Ansu

Tartu ülikooli loodus- ja tehnoloogiateaduskonna valimiskogu valis juba kolmandaks ametiajaks tagasi senise dekaani, keemilise füüsika professori Peeter Burki.

Uue ametiaja prioriteedina näeb Burk teaduskonna õppetöö ümberkorraldamist, vahendas ülikooli pressiesindaja. Professorit motiveeris tema kinnitusel ametikohal jätkama kolleegide toetus senisele tegevusele ja soov rakendada seniseid kogemusi.

Põhjus jätkamiseks on ka just nüüd teaduskonna jaoks aktuaalseks muutunud probleemid, mis vajavad lahendamist ja ümberkorraldusi, selgitas Burk.

Ühe ülesandena näeb Burk õppetöö ümberkorraldamist. Vähendada tuleb bakalaureuseõppekavade arvu, käivitada laiapõhjaline tasuline ingliskeelne bakalaureuseõppekava, viia magistriõppekavadesse sisse ingliskeelseid mooduleid ning muuta valitseva õpetamise paradigma dotseerivast loengupidamisest kaasavaks ja probleemipõhiseks õppeks.

Peeter Burk on sündinud 1965. aastal Tallinnas. Tartu ülikooli füüsika- keemiateaduskonna lõpetas ta 1990. aastal ning 1994. aastal kaitses samas keemiadoktori kraadi.

Loodus- ja tehnoloogiateaduskonda on ta dekaanina juhtinud alates 2008. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles