Mänguasjamuuseum avab teatrimaja mai lõpus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Mänguasjamuuseumi teatrimaja.
Tartu Mänguasjamuuseumi teatrimaja. Foto: Sille Annuk

Oma 16. sünnipäeva tähistab Tartu mänguasjamuuseum erilisel moel. Nimelt avab 30. mail uksed uuenduskuuri läbinud teatrimaja ehk Teatri kodu.


Muuseumi teatel läheb teatrimaja kohe kasutusse. Juba avapäeval etendub uues saalis lastelavastus «Sipsik» ja seda kahel korral. Lisaks pakub võõrustaja sünnipäevatorti ning kutsub majja ringkäigule.

Maikuu ürituste hulka mänguasjamuuseumis mahub ka juba traditsiooniks saanud muuseumiöö. Muuseum on tasuta avatud kell 18-22 ning siis kõnnivad ringi mängukarud.

Muuseumi õuemaja pakub vaatamiseks kaht ajutist näitust. Eva Kõivu fantaasiaküllased nukud näitusel «Üks Sõrmus juhib neid... VOL2» kujutavad kuulsa filmitriloogia «Sõrmuste isand» tegelasi. Eesti nukutegijate loomingu väljapanek «Koosmäng» seob omavahel 26 Eesti nukumeistrit, kes on soovinud teha poemänguasjadest erinevaid hingestatud mänguasju või erilisi kingitusi oma sõpradele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles