Tervishoiukool ilmutas veebis oma ajakirja

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebiajakirja Tervist! esikülg.
Veebiajakirja Tervist! esikülg. Foto: Repro

Tartu tervishoiukõrgkooli aastapäeval, 21. novembril ilmus lugejate ette veebiajakiri Tervist!, mis on mõeldud nii kõrgkooliga kokku puutuvatele inimestele kui avalikkusele ehk kõigile, kes tunnevad huvi tervishoiuteemade vastu.

Vastutav väljaandja Jaanika Niinepuu ütles, et kuigi kõrgkooli tegevuse kohta liigub teavet koduleheküljel, siseveebis ja Facebookis, polnud seni kohta, kus olulistest asjadest pikemalt rääkida ja mõtteid vahetada.

Näiteks on tervishoiukõrgkoolis käimas paarkümmend rakendusuuringut ning sellest sügisest osaletakse neljas rahvusvahelises projektis. Samuti panustavad kõrgkooli töötajad aega ja energiat kogukonna teenimisele ja elanike tervishoiualase teadlikkuse arendamisele. Sellest kõigest tuleks Niinepuu arvates huvilistele palju rohkem ja põhjalikumalt teada anda.

Mõnusa õhustikuga kool

Toimetuse liige, õe eriala esimese kursuse üliõpilane Silvia Teras ütles, et niipea, kui ta sügisel märkas teadet, et kool otsib loodava veebilehe toimetusse aktiivseid tegijaid, võttis ta Jaanika Niinepuuga ühendust. «Ma tulin Tartusse Hiiumaalt ning seal lõin ma aktiivselt kaasa kohaliku noortelehe tegemises,» rääkis ta. «Uskusin, et minust võib kasu olla.»

Nüüd, mil esimene Tervist! on lugejate ees, on Silvia Teras eriti rahul sellega, et väljaandes on peale tõsiste artiklite lõbusat ja humoorikat lugemist ning ka midagi niisugust, mille kohta võiks öelda, et selles peegeldub kooli vaim.

«See on hästi soe ja mõnusa õhustikuga kool,» rääkis ta. «Väljastpoolt inimesed võiksid seda samuti teada, eriti oluline võiks see olla näiteks gümnaasiumis käijatele.»

Oma töödest nautis Silvia Teras kõige rohkem õppejõust Evi Aotähest persooniloo kirjutamist. «Meil oli temaga väga soe ja meeldiv vestlus ning ma sain palju targemaks,» ütles ta. «Evi Aotäht on õppejõud, kes on meie kooliga seotud olnud juba 42 aastat.»

Lihtsalt Tervist!

Vastutav väljaandja Jaanika Niinepuu märkis veel, et väljaandele nime leidmiseks korraldati võistlus.

«Pakuti kümmekond nime ning lõpuks mõtlesime, et lihtsalt Tervist! sobib kõige paremini – see on väga tabav ja kõike kokkuvõttev nimi,» rääkis ta.

36-leheküljelise ja PDF-vormingus ajakirja kujunduse on teinud Kaisa Reimand. Väljaande leiab internetis aadressilt www.nooruse.ee/tervist!. Ajakiri ilmub neli-viis korda aastas. Järgmist numbrit on oodata veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles