Pildid: jõulukuusk jõudis enne pimedat Tartusse

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul kella üheteistkümne paiku said transpordifirma Foretano mehed Võrumaal treilerile Tartu tänavuse jõulupuu, mis jõudis Raekoja platsi veidi enam kui neli tundi hiljem.

«Nii suure koormaga ju kiiresti ei sõida,» selgitas 85 kilomeetri kauguselt Rõuge valla Taudsa külast jõulupuu Tartusse toonud Foretano juht Gunnar Saksing, kes on ülikoolilinna toonud juba enam kui kümme jõulukuuske.

Seekordsest kuusetoomisest rääkides ütles ta, et kõik muu läks hästi, aga üks kraana jäi puu kasvukohta. «Suurem kraana lihtsalt uppus sinna ära, maa on ju nii pehme,» rääkis Gunnar Saksing eile pärastlõunal poolelt teelt. «Hea, et kuusegi kätte saime. Küll toome sealt kraana ka ära.»

Veidi enam kui 20 meetri pikkuse jõulukuuse Tartusse vedamiseks tuli teha jänesehaak Ülenurmele, sealt üle Võru tänava uue viadukti Aardla–Võru risti ja edasi Aardla tänavat pidi Turu tänavale. «Uuest liiklussõlmest nii suure koormaga läbi ei pääse, ei keera välja,» selgitas Gunnar Saksing.

Kümmekond minutit pärast kella kolme jõudis suur auto jõulukuusega lõpuks õnnelikult Raekoja platsile. Selle aasta kuusk valiti üheksa puu seast, Võrumaalt pärit kahe ladvaga jõulupuu on 60–80 aastat vana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles