Vargad röövisid Tartu autokeskusest kelli

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ööl vastu neljapäeva tungisid kaks maskides meest Sepa tänaval asuvasse Škoda keskusesse ning varastasid sealt ühe minutiga 6000 euro eest autofirma sümbolitega kaupa.

Škoda keskuse tegevjuhi And­rias Tammistu sõnul murti autokeskusse sisse öösel kell 1.42.  Valvekaamera salvestistelt on näha, kuidas küljeuksest müügisalongi sisenenud kaks meest jooksevad otse klaasustega kapi juurde ning hakkavad riiulitelt firmasümbolitega kaupa suurde ruudulisse kotti tõmbama.

«Nad olid ennast ära maskeerinud. Maskid ja kapuutsid olid peas, kindad käes,» lausus Tammistu. Üks meestest kandis seljakotti ning hoidis käes kangitaolist eset.

Vargus minutiga

Varastatud asjade hulgas oli neli Audi ja Škoda käekella, millest kalleima müügihind ulatub 2000 euroni. «Nad võtsid brändikaupa. Vitriin löödi puruks ja kõigepealt võetigi ära kõige kallim kell. Lisaks joped, vihmavarjud, DVD-mängija ja muud kraami,» rääkis Tammistu. Ta hindas esmapilgul kahju suuruseks ligikaudu 6000 eurot.

Tammistu sõnul kasutati sissemurdmisel tõenäoliselt rauast heeblit. «Valvesignalisatsioon hakkas küll tööle, aga nad käisid minutiga ära. Jooksid sisse, korjasid asjad ja lasid jalga,» kirjeldas Tammistu juhtunut. Tema sõnul haarasid vargad asju, mida oli kerge kaasa võtta.

Hoolikalt planeeritud

Meeste sihipärane tegutsemine ei jäta kahtlust, et vargus oli hoolikalt kavandatud ning vargad teadsid, mille järele nad tulevad. «Nad teadsid väga hästi, kust tulla, kuhu minna ja mida võtta,» märkis Tam­mistu.

Sündmuspaika käisid eile hommikul üle vaatamas ka Lõuna politseiprefektuuri kriminaalpolitseinikud. Politsei pressiesindaja Kerly Peitel ütles, et ülevaatuse käigus õnnestus neil saada ka tõendeid. «Millist laadi tõendeid, pole praeguses menetlusfaasis võimalik avalikustada,» lausus ta.

Andrias Tammistu sõnul on nad tänulikud igasuguse info eest, mis aitaks vargaid tabada. «Kui kellelegi pakutakse müügiks Audi või Škoda logodega meeneid, siis palun sellest teavitada Aasta Autot või politseid. Me garanteerime anonüümsuse ja vaevatasu,» ütles ta.

Valik varastatud asju

• Käekell Square Chronograph

• Meeste käekell Audi

• Meeste rahakott

• Škoda polosärgid Octavia

• Škoda äratuskell

• Vihmavari Audi S-line

• Audi ja Škoda sümbolitega nokkmütsid, pleedid, kaelapaelad

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles