Tartus peetakse Baltikumi suurimat judovõistlust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaimu Keeraku memoriaal.
Kaimu Keeraku memoriaal. Foto: Judoklubi DO

Sel nädalavahetusel koguneb Tartusse Annelinna spordimajja Kaimu Keeraku memoriaalile Baltikumi judokate paremik. Korraldajate kinnitusel käis mullu matil ligi 900 võistlejat ning sel aastal on oodata neid vähemalt sama palju.

Sportlasi saabub Soomest, Lätist, Leedust, Venemaalt, Valgevenest ja loomulikult Eestist. Võistlused toimuvad kahes saalis ja kokku üheksal tatamil, kinnitas Elis Põhjala judoklubist Do.

Laupäeval leiab 15. korda aset K. Keeraku nimeline laste judopäev, kus näeb võistlemas tulevikulootusi vanuses 6-17 aastat. Alla 17-aastaste vanuseklassis on tartlaste medalilootusteks Sander Ludvig -90kg ja Mattias Kuusik -81kg.

Kuusik on selle aasta kadettide Euroopa meistrivõistluste pronksmedali omanik. Võistluspäev algab kell 10.30.

Pühapäeval on kavas kolm võistlust korraga. 21. korda peetakse K. Keeraku memoriaali täiskasvanutele ning ühtlasi ka XXXIX Tartu lahtisi meistrivõistlusi judos.

Kõige põnevamaks osutub kindlasti meeste kehakaal -73kg, mis oli ka K. Keeraku võistluskaaluks. Tartlastest astuvad matile Eesti juunioride koondise liige Andre Seppa -81kg ja täiskasvanute koondise liige Juhan Mettis +100kg. Võistlused algavad 11. Kell 14 algavad aga Eesti meistrivõistlused absoluutkaalus.

Sissepääs on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles