Uute haiglamajade nurgakivi lebab üheksa meetri sügavuses

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ülikooli kliinikumi uute ravimajade nurgakivi asetati täna umbes üheksa meetri sügavuses oleva betoonmüüri sisse. Pildil hoiab kellut ehitusfirma Rand ja Tuulberg nõukogu liige Raivo Rand.

Nurgakivist vasakule poole jääb tihe armatuurvõrestik (pildil pisut aimata), millest saab mitme lineaarkiirendi betoonkanjon. Inimesed, kes nurgakivipanekut eemalt tunnistavad, seisavad aga radioteraapia osakonnas, mis on tulevase J-hoone üks maa-alustest korrustest. J-hoonel tuleb veel kolm maapealset korrust ning selle peale ehitatakse tornid K ja L, mis mõlemad on omakorda kuuekorrused.

Et ehituse eemärk on moodsa onkoloogiakeskuse, kardiokirurgia osakonna, sisekliiniku ja silmakliiniku rajamine, siis maeti hõbedases silindris muude esemete hulgas ka skalpell, stetoskoop ja teemantnuga.

Maarjamõisa meditsiinilinnaku teise ehitusjärgu hoonete brutopind on 39 000 ruutmeetrit ning see peab valmima 2015. aasta sügiseks. Projekti kogumaksumus on 76,8 miljonit eurot, millest 32,4 miljonit on Euroopa Liidu raha.

Paljud pidukõnelejad toonitasid, et see on Eesti ajaloo üks suuremaid investeeringuid tervishoidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles