Elektriteatris linastub uus film

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Mandariinid" on Eesti-Gruusia koostöös valminud mängufilm sündmustest Abhaasia eesti külas 1992. aasta sügisel, mil abhaasid sõdisid, et Gruusiast lahku lüüa.
"Mandariinid" on Eesti-Gruusia koostöös valminud mängufilm sündmustest Abhaasia eesti külas 1992. aasta sügisel, mil abhaasid sõdisid, et Gruusiast lahku lüüa. Foto: Allfilm

Tartu Elektriteatris, mis tegutseb botaanikaaia peavärava vastas Tartu Uues Teatris, tuleb täna kell 19 esimest korda Tartus ekraanile mängufilm «Mandariinid». Kinolistega kohtub Elmo Nüganen.

Eesti-Gruusia koostöös valminud filmi tegevus käib 1992. aastal Abhaasias. Abhaasid sõdivad, et Gruusiast lahku lüüa.

Põline eestlaste küla maalilises paigas mägede ja mere vahel on tühjaks jäänud, sõja lähenedes on eestlased oma ajaloolisele kodumaale tagasi pöördunud. Külla on elama jäänud vaid Ivo ja tema naaber, mandariini-istanduse omanik Markus.

Ka Markus kavatseb Eestisse sõita, aga alles pärast seda, kui mandariinisaak on korjatud. Sõda jõuab külasse, toimub grusiinide ja abhaaside verine lahing.

Kesksetes osades Lembit Ulfsak, Elmo Nüganen, Mikhail Meskhi, Giorgi Nakashidze ja Raivo Trass. Stsenaariumi on kirjutanud ja filmi lavastanud Zaza Urushadze.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles