Aadu Must: kõik partnerid tahavad Tartule head

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AADU MUST
AADU MUST Foto: Valimised

Vahetult pärast valimistulemuste selgumist polnud Keskerakond huvitatud mitme partneriga koalitsiooni moodustamisest, kuid nüüd otsustati siiski võimuliitu astuda.

«Alguses tundus tõenäoline vana koalitsiooni jätkumine, kuid olud on muutunud,» põhjendas Keskerakonna Tartu piirkonna liider Aadu Must.

Keskerakonna ideedest olulisimad said ühes või teises sõnastuses ära märgitud ka uues koalitsioonilepingus ning sellest ühtegi tähtsat punkti välja ei jäänud, leidis Must. Küsimus on tema sõnul rohkem selles, kui kiiresti või aeglaselt lubab linnaeelarve need punktid ellu viia.

Oma valimisprogrammis rääkis Keskerakond palju Annelinnast, kuid sündinud lepingus pole sellest linnajaost enam palju juttu. «On sees lausa Annelinna kultuurikeskus,» pareeris Must. Ülejäänud mõtted on nüüd sõnastatud laiemalt, lisas ta.

Neli päeva väldanud arutelude käigus otsustati Musta sõnutsi sedagi, et mitte kõiki vajalikke töid ei ole tarvis leppesse kirja panna. Küsimuse peale, miks sai lepingusse sel juhul kirja sildade remont, kui seda tuleb teha niikuinii, vastas Must, et see on piisavalt oluline probleem.

Keskerakonna programmis räägiti ühistranspordi reformist ning ka koostööleppesse jäi see punkt sisse. Tasuta bussiliikluse pakkumine nagu Tallinnas võiks Musta arvates olla tulevikuvisioon, kuid asju tuleb teha õiges järjekorras. «Ei piisa üksnes bussigraafikute ülevaatamisest, vaid analüüsida tuleb tervet ühistranspordi võrku,» ütles ta.

Võimuleppe järgi kuulub Keskerakonnale Tartus volikogu esimehe ja abilinnapea koht. Aadu Must loobus oma kohast riigikogus ning ta valiti volikogu esimeheks. Kas sotsiaalvaldkonna abilinnapea kohale naaseb varemgi samas ametis töötanud Vladimir Šokman, pole veel kokku lepitud. Must tunnistas, et see oleks siiski nende eelistatuim valik.

Ehkki oravapartei tõrjus Keskerakonna 2011. aastal võimu juurest, on koostöö nendega jätkuvalt võimalik, leidis Must. «Kui vaadata kõigi erakondade valimisplatvormid läbi, siis kõik tahavad, et Tartul läheks hästi,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles