Esimesed kommentaarid Tartust. Aadu Must: ju jäi midagi tegemata

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna Tartu piirkonna juht Aadu Must nimetas üheksa mandaadi saamist Tartu volikogus prognooside lähedaseks. «Lootsime küll kahekohalist numbrit aga 0,4 protsenti jäi kümnest kohast puudu. Ju jäi midagi tegemata,» leidis ta.

Suuri lootusi koalitsiooni pääsemiseks Keskerakond ei heieta, ehkki seda ei saa ka välistada. «Meil ei ole seda probleemi, et me kellegagi koostööd ei tee. Teeme kõigiga,» märkis Must.

Enne valimistulemuste selgumist, kella 23.45 ajal astus Keskerakonna peolt läbi Reformierakonna liige Toomas Kapp, kes surus keskpartei piirkonnajuhtidega sõbralikult kätt. Tartu Postimehe küsimuse peale, kas juba käib koalitsiooni kompamine, vastasid nii Kapp kui Must rõhutatult, et nad ei rutta sündmustest ette, kuid kindlasti omavahel konsulteeritakse.

«Kümme täis,» kõlas kella 0.22 paiku juubeldus, kui selgus, et eelviimase jaoskonna häälte lugemise järel tõusis Keskerakonna mandaatide arv kümneni. «Kuhu see üks nüüd kadus,» kõlas nördinult paarkümmend minutit hiljem, mil loetud said viimase jaoskonna hääled ning mandaatide arv üheksale tagasi langes.

Musta kinnitusel oli Keskerakond siiski ainus Tartu valimistel osalenud erakond, kes suutis oma häälte arvu kasvatada. Ülejäänud parteid kaotasid hääli.

Ka koalitsioonist välja jäädes lubasid erakonnaliikmed aktiivselt Tartu asjades kaasa lüüa. Riigikogust Tartu volikokku minekut ei pea aga Must sellises olukorras mõistlikuks.

Meerikandidaat Aivar Riisalu kinnitas samuti, et ei plaani praegu veel riigikogust Tartu volikokku kolida. «Soov oli asuda Tartu linnapeaks,» nentis Riisalu. «Saan riigikogus ka Tartule kasulik olla.»

Uutel riigikogu valimistel Riisalu enda sõnul aga tõenäoliselt enam ei kandideeri. «Ei saa ühte kohta istuma jääda, kaheksa aastat on juba täis,» lausus ta. Kahe ja poole aasta pärast tahab ta oma välja teenitud koha Tartu volikogus vastu võtta.

Must lisas veel, et kõigis erakondade ja valimisliitude programmides on ära toodud hulk häid ideid, mida uus koalitsioon võiks arvestada. «See nõuab aga poliitilist tarkust,» võttis ta valimisõhtu kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles