Asfalt muutus lõuendiks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilsest voolab Küüni tänaval Emajõgi, mille joonistamisega on ametis Tallinna Tehnikaülikooli Tartu kolledži maastikuarhitektuuri tudeng Liisi Preedin (pildil esiplaanil).
Eilsest voolab Küüni tänaval Emajõgi, mille joonistamisega on ametis Tallinna Tehnikaülikooli Tartu kolledži maastikuarhitektuuri tudeng Liisi Preedin (pildil esiplaanil). Foto: Sille Annuk

Eilsest voolab Küüni tänaval Emajõgi, mille joonistamisega on ametis Tallinna Tehnikaülikooli Tartu kolledži maastikuarhitektuuri tudeng Liisi Preedin (pildil esiplaanil). «Meie joonistus jäljendab täpselt Tartu piiridesse jäävat Emajõge, maamõõtja märkis kaardi järgi piirid maha,» ütles Kreeta Sipelgas Maastikuarhitektuuri Büroost, kes koos tudengitega jõge joonistas.


Jõgi ilmus kesklinna Küüni tänava kunstitänavaks muutmise käigus, kus kõik soovijad võisid peagi remonti minevale teele joonistada. Eile pärastlõunal kasutasid võimalust kriidiga joonistavad lapsed, šabloonidega kunstitegijad ja teisedki. Kõik linlased saavad oma soovidega kaunistada heade soovide puud.



«Osas peredes on traditsioon, et kui tapeeti vahetama hakatakse, võivad lapsed vana täis joonistada, tegime tänavakattega samamoodi,» ütles abilinnapea Margus Hanson, kes kirjutas eile valge värviga kunstitänavale «suur reheahi».



Tänavakunsti eluiga jääb üürikeseks: juba uuel esmaspäeval hakatakse asfalti remondi tarvis üles võtma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles