Tartumaad tabasid elektrikatkestused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia kõrgepingeliinid.
Eesti Energia kõrgepingeliinid. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Pühapäeval kell 11.16 jäid Tar­tumaal kõrgepingeliini rikke tõttu elektrita Puhja, Nõo ja Tähtvere valla inimesed. Madalpingerikke tõttu tabas sama häda Haaslava valla rahvast.


Kõrgepingeliini rike jättis Tartumaal toiteta 56 alajaama, mis tähendas 1360 elektrita jäänud klienti, ütles Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmann.



Eile päeval kella ühe paiku oli toiteta veel kümme alajaama, mis said õige varsti taas korda. Miks kõrgepingerike tekkis, ei saanud Marina Bachmann pühapäeval välja selgitada.



Kella kolmeks päeval polnud ikka veel elektrit Haaslava vallas. Eesti Energia rikketelefonil vastanud töötaja sõnul oli seal tegu madalpingerikkega. «Madalpingerikkeid on praegu väga palju,» lisas ta. Nende rikete põhjustest on Eesti Energia töötajad valmis rääkima täna.



Suure tõenäosusega olid nii mõnedki majapidamised eile elektrita tugeva tuule pärast. Pühapäeval kell üks pärastlõunal mõõtis Ülenurmes asuva Tartu lennujaama ilmateenistuse meteoroloog Ilme Tampel tuule keskmiseks kiiruseks 14 meetrit sekundis. Tugevamate puhangute kiirus ulatus 17–18 meetrini sekundis. 



Lennuliiklusele muutub tuul ohtlikuks, kui see puhub kiirusega 15 m/s. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles