TÜ akadeemiline naiskoor tähistab sünnipäeva kahe kontsertidega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikooli akadeemilisel naiskooril täitub 65. tegevusaasta ning seoses sellega annab kollektiiv kontsertetenduse nii Tartus kui Tallinnas.


Etteastet «Kallis kull´a mu sõsarini» saavad esmalt nautida tartlased. Seda 17. aprillil kell 16 Tartu Ülikooli aulas, märkis TÜ akadeemilise naiskoori president Ingrid Maasi. 24. aprillil kell 17 esinetakse Tallinna lauluväljaku klaassaalis. Koori juhatab Triin Koch.



Väärikast east hoolimata on naiskoor alati muutuv, nooruslik ning aktiivne kooslus, seetõttu koosneb ka koori juubelikontsert kahest erinevast osast. Kontserdi esimene pool on traditsiooniline akadeemiline koorikontsert, kus kõlavad koori repertuaari kaalukamad teosed. Esitamisele tuleb nii Eesti kui ka teiste maade heliloojate loomingut.



Kontserdi teise osa on lavastanud Anne Türnpu ning seal kõlavad laulud pajatavad kuulajatele loo naise elu erinevatest tahkudest: armastusest, igatsusest, rõõmust ja kurbusest.



TÜ akadeemiline naiskoor on loodud 3. märtsil 1945. aastal ning kooril on alati olnud oluline roll nii Tartu kui ka Eesti koorielus. Alates 2005. aastast on koori dirigent Triin Koch, kelle juhatamisel on edukalt esinetud rahvusvahelistel koorikonkurssidel, võetud osa laulupidudest ning antud rohkelt kontserte.



Kooris laulavad peamiselt TÜ üliõpilased ja vilistlased, lisaks neile on lauljaid ka teistest Tartu kõrgkoolidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles