Isamaaliit soovib jäädvustada Dudajevi mälestust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ALO LÕHMUS

Isamaaliidu Tartu piirkond peab plaani paigaldada Tartusse mälestustahvel Tshetsheeni esimesele presidendile Dzhohhar Dudajevile, keda seob Tartuga tema siinne teenistus Nõukogude lennuväekindralina.

Dzhohhar Dudajevi mälestuse jäädvustamine Tartus tõusis päevakorrale juba eelmise volikogukoosseisu päevil, kuid soikus siis teadmata põhjustel, ütles «Postimehele» Isamaaliidu Tartu piirkonna esimees ja Tartu abilinnapea Kalle Jürgenson.

«Reedel kuulasime Isamaaliidu liikmetega Viktor Niitsoo muljeid Tshetsheenia valimistest ja siis tuli Dudajevi mälestuse jäädvustamine uuesti arutlusele,» rääkis Jürgenson.

Tema sõnul pakkusid isamaaliitlased välja ideed nimetada Dudajevi nimega mõni tänav, plats või linnaosa, rajada ausammas või paigaldada mälestustahvel.

«Esitati ka idee muuta Dudajevi-nimeliseks praegune Puiestee tänav, kus asub meile sõbraliku riigi Venemaa konsulaat. Kõlama jäi aga mõte, et kõige valutum ja lihtsam on algul proovida paigaldada mälestustahvel,» rääkis Kalle Jürgenson.

Isamaaliidu Tartu piirkonna esimehe sõnul alustab Isamaaliit sel teemal läbirääkimisi teiste volikogu erakondade ja linnavalitsuse liikmetega ning mälestustahvli peapretendendi Barclay hotelli omanikega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles