Kaks pauku päästsid Omedu jõe veed vabaks

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna pärastlõunal õhkisid päästjad Jõgevamaal Omedu jõel tekkinud jääummistuse, mis oli jõe üle kallaste tõstnud.

Esialgu arvati, et Kasepää külas majapidamisi ohustavat veetaseme tõusu Omedu jõel tingib jääummistus Aovere-Kallaste-Omedu maanteel asuva Omedu silla juures ja see kavatseti täna hommikul õhkida. Lõuna-Eesti Päästekeskuse valvepressiesindaja kohuseid täitva Silver Konksi sõnul aga selgus, et jõe üle kallaste tõusmise põhjus polegi seal.

«Hommikul hakati õiget kohta täpsustama ja kella ühe paiku oli see käes - Omedu sillast paar kilomeetrit ülesvoolu metsa sees,» rääkis Konksi. Kuna asustust ega suuri teid lähedal polnud, võis tema sõnul kohe alustada ettevalmistusi jäätammi õhkimiseks.

Kohal olid demineerijad ja kaks päästmeeskonda, kelle poolt kaks pinnaltpääste paari. Konksi rääkis, et viimased läksidki jõkke, sest tammini oli tarvis 600 meetrit vees liikuda. Kell 14.25 olid lõhkekehad paigaldatud ning käis esimene pauk, millele kell 15.14 järgnes teine. «Kell 15.35 olid veed lahti ja üleujutuse oht likvideeritud,» resümeeris Konksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles