Koolid saavad korda ja lasteaiasabad kaovad

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haridusvaldkonnas lubavad pea kõik võimulepürgijad teha korda koolimajad ning kaotada lasteaiakohtade järjekorra.

Isamaa ja Res Publica Liidu üks suuremaid lubadusi on tasuda pärast kõrgkooli lõpetamist Tartusse töötama jäävale noorele õppelaenu osamakseid kolme aasta jooksul. Selleks peab noor olema Tartusse sisse kirjutatud.

Kui palju selliseid noori võiks olla ning kui kulukas see lubadus linna rahakotile on, pole välja arvutatud.

Samuti soovib IRL kehtestada uue süsteemi, mille järgi käiks kõikidesse Tartu gümnaasiumitesse sisseastumine ühiskatsetega. Kuidas see süsteem toimiks, pole ära seletatud.

Isamaaline Tartu Kodanik rõhutab oma haridusplokis, et nemad võitlevad mammutklasside vastu, ning lubab rajada kesklinna uue põhikooli. Täpsemalt küll olemasoleva kooli laienduse.

Valimisliidu Vabakund valimisplatvorm pühendab haridusvaldkonnale üllatavalt vähe tähelepanu. Näiteks lubavad nad parandada sotsiaal- ja tugiteenuste kättesaadavust koolides ja lasteaedades ning muudavad huvitegevuses osalemise võimalikuks ka vähekindlustatud peredest pärit lastele.

Reformierakond lubab laiendada Miina Härma gümnaasiumi põhjal loodud rahvusvahelise IB-õppe võimalusi nii siin töötavatele välismaalastele kui tartlastele.

Samuti lubatakse luua koolidesse eeldused nutilahenduste kasutamiseks ning suurendada põhikoolides karjäärispetsialistide hulka.

Keskerakond lubab peatada «haridusrevolutsiooni» Tartus ning tahab tühistada haridust otseselt kahjustanud otsused. Samuti tahab Keskerakond tuua koolivõrku lasteaedalgkoolid ning lubab need ehitada Raadile ja Ihastesse.

Konservatiivne Rahvaerakond plaanib tõhustada isamaalist kasvatust lasteaedades ja koolides, korraldades rahvuslikke üritusi. Lubatakse asutada õpilaste toetusfond ning samuti lubatakse ühte tasuta huviringi igale õpilasele.

Sotsiaaldemokraadid lubavad vähendada lasteaias toidupäeva maksumust, maksavad igale õpilasele kooliaasta alguse puhul 50 eurot stardiraha ning rajavad kõikide koolide juurde jalgrattaparkla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles