Age Oks inspireeris õde Anket baleriine maalima

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skulptoriks õppinud Anke Oks avas maalinäituse.
Skulptoriks õppinud Anke Oks avas maalinäituse. Foto: Oliver Matkur

Täna avati Eesti Maaülikooli raamatukogus Anke Oksa maalinäitus «Esimene vaatus». Kunstniku inspiratsiooniallikaks on olnud ka tema priimabaleriinist õde Age Oks.



Raamatukogu lugemissaalis on väljas kümmekond Anke Oksa maali, millel on kujutatud baleriine, vahendas maaülikooli pressiteade. Vaatajat valdab äratundmisrõõm, leides teiste seast ka priimabaleriini Age Oksa.



Anke Oks on lõpetanud Tartu Kõrgemas Kunstikoolis 2005. aastal skulptuuri eriala. Lapsepõlves on ta käinud ka balletitundides.



Anke ise ütleb enda ja näituse tutvustamiseks järgmist: «Maalimist armastan palavalt, see on üks minu lemmiktegevustest juba lapsepõlvest saadik. See on kirg, mis nüüdseks on ühtlasi kujunenud ka parimaks stressivastaseks vahendiks. Pintsli järele haaran siis, kui miski sisemine hääl ütleb, et aeg küps. Kui õiget tundevärelust hinges pole, siis isegi ei ürita lõuendile läheneda. Vahest peab seda «hääd» momenti lausa kuude kaupa ootama.»



Oma maale peab Oks otseseks tagajärjeks mõnest emotsioonist või inspireerivast inimesest.



Anke Oks töötab praegu arvutigraafika alal. Tal on olnud kaheksa ühisnäitust ja kaks personaalnäitust (Saaremaa kunstistuudios ja Rahvusooper Estonia Talveaias).



Näitus maaülikooli raamatukogus jääb avatuks 28. maini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles