Balti liiga play-off'i eel arvavad eksperdid: Üllar Kerde

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Kerde
Üllar Kerde Foto: Peeter Langovits

24. märtsil alustab TÜ/Rock Balti liiga veerandfinaali Leedu tugevuselt kolmanda meeskonna Šiauliai vastu. Põhiturniiril jäädi omavahelistes mängudes viiki. 24. märtsil Leedus, laupäeval Tartus ja vajadusel teisipäeval uuesti Šiauliais selgub, kes neist kahest pääseb tänavu Balti liiga final four'i. Millised on Rocki šansid kiire ja hea visketabavusega Šiauliai vastu?

Üllar Kerde, Tallinna Kalevi treener, endine Rocki peatreener:

Mõlemad on ründavad võistkonnad. Aga siin ei sõltu asjad mitte niivõrd sellest, kuidas sa oma rünnaku käima saad, väga palju sõltub kaitsest.

Šiauliai on play-off'i pääsenutest kõige kergemini haavatav võistkond. Ta ei ole nii võimas kui teised, eriti kui saad nende põhijõud ära lõigata.

Just helistasin ja küsisin, kuidas Rocki meestel läheb. Sain teada, et kõik on terved. Nii et mina mõtlen esimese mängu peale suhteliselt positiivselt. Võib-olla ei tule sellest veel võit, aga kolm mängu on kolm mängu.

Mina pakun šanssideks 50/50. Pöialt hoian ma ikka sellele, keda paremini tunnen. Rusikaga vastu rinda peksta ei saa, teades, et Šiauliai on Leedu kolmas meeskond. Aga nendega on just paras rinda pista.

Põhiturniiri mängudest ei tasu järeldusi teha. Nüüd hakkab närv rohkem mõjutama. Rocki eelis on natuke kogenumad mängijad.

Kaitses tuleb eneseunustamiseni mängida. Tuleb arvestada sellega, et väga palju abistada ei saa. Individuaalselt peab psühholoogiline tase ja valulävi olema viidud nii kõrgele, et unustad valu ja väsimuse. Pead töötama 150% sellest, mis sa oled suuteline. Siis ma ei näe vastastel varianti. Šiauliai ei ole nii nutikas meeskond kui näiteks Žalgiris. Igale asjale on võimalik leida vastus ja vastus on mängijate eneste sees. Loodan parimat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles