Kõrgkoolid meelitavad koolivaheajal eritranspordiga huvipäevadele

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erirong toob koolinoored Tartusse avatud uste päevale.
Erirong toob koolinoored Tartusse avatud uste päevale. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartu kõrgkoolid teevad lahtiste uste päeval tulevasi üliõpilasi kohale toimetava erirongi tõttu juba aastaid koostööd, aga Tallinna Tehnikaülikool pingutab üksi, olles käima pannud eribussid ja üllatades programmiga.

Edelaraudtee ja Swedbanki toel käiku pandud erirong sõidab potentsiaalsete tulevaste üliõpilastega Tallinnast Tartusse juba kuuendat aastat, seekord kolmapäeval 24. märtsil. Sel päeval hoiavad oma uksed huvilistele lahti nii Tartu Ülikool, Eesti Maaülikool, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused, Tartu Kõrgem Kunstikool, Eesti Lennuakadeemia, TTÜ Tartu Kolledž kui Tartu Tervishoiu Kõrgkool.

«Eks see rong on, mis motiveerib seda ühiselt tegema,» ütles Tartu Ülikooli (TÜ) vastuvõtu peaspetsialist Kaja Karo. Samas märkis ta, et kui koolid teevad huvipäeva kõik ühel ajal, noor igale poole loomulikult ei jõua. «Teisalt on jällegi väga hea tulle ühel päeval Tartusse,» arutles Karo, arvates, et küllap on tulijatel ka omad eelistused välja kujunenud ning kõiki Tartu kõrgkoole korraga läbi käia vast keegi ei soovigi.

Mess peahoones

Et püüda vältida olukorda, kus üliõpilaskandidaadil jääb oluline info saaamata, sest ta ei jõua kõiki huvipakkuvaid teaduskondi läbi joosta, on Tartu Ülikoolil sel aastal peahoones minimess, kus terve päeva vältel on kohal kõik teaduskonnad. «Tänavu teeb oma uksed lahti isegi üliõpilaselamu ja spordiklubi,» rääkis Karo uuendustest.

Maaülikool alustab avatud uste päeva erirongilt tulnud tulevastele üliõpilastele sooja kõhutäie pakkumisega. Sarnaselt TÜga näidatakse lisaks kõigele muule uut spordihoonet ja ühiselamuid.

Tallinna Tehnikaülikool (TTÜ) on välja mõelnud põneva ja uuendusliku programmi, millega noori sügisel õppima meelitada. Avatud uste päev saab alguse 22. märtsil kell 12, kui TTÜ aulas avatakse erialasid ja teaduskondi tutvustav mess, millele lisanduvad kõikvõimalikud muud tegevused.

Käed külge

«Sel aastal panime meelahutuslikku formaati juurde ja teeme workshoppe,» rääkis TTÜ üritusturunduse projektijuht Britta Gassmann. «Kui varem olid peamiselt ekskursioonid, siis nüüd saavad õpilased ise käe külge panna.»

Meelelahutust pakub näiteks Tipi maraton. Maratoni kaheksas kontrollpunktis TTÜ-s ja selle lähiümbruses koordineerivad tegevust ja panevad gümnasiste proovile TTÜ sportlased, teadlased, fotograafid, peogurmaanid. Tulevastel tudengitel on kasutada ka GPS ja võitjaid ootavad auhinnad.

Gassmanni sõnul on uuendus ka Tudengivarju nädal. «Terve koolivaheaja jooksul saab õpilane valida ühe tudengi, kellega koos tutvub tudengieluga,» selgitas ta. Gassmann lisas, et isegi nädala alguses on ennast veel võimalik tudengivarjuks registreerida.

TTÜ-l eribussid

Et tulevasi tudengeid kohale meelitada, on TTÜ pannud käima tasuta Narvast, Võrust, Tartust, Viljandist, Pärnust, Rakverest ja Kuressaarest.

Esmaspäeval Tallinna tulijatel on lisaks TTÜle võimalik uudistada ka IT Kolledžit. Kell 14 algaval infopäeval saab kõige muu hulgas osaleda näiteks sumorobotite ehitamise ja robot-tankide programmeerimise ning Estobuntu, Web2.0 ja OpenSim töötoas.

Kunstihuvilised saavad aga esmaspäeval käia näiteks Tartu Kõrgema Kunstikooliga tutvumas ja neljapäeval 25 märtsil vaadata, mida Eesti Kunstiakadeemia pakub.

Tallinna Ülikooli avatud uste päev toimus kevadveerandi viimasel päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles