Eesti kirjanik Itaaliast kohtub lugejatega

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Populaarse «Minu» sarja autorid jutustavad oma lugudes välismaale elama asumisest ja võõrsil kohanemisest. Aastaid Põhja-Itaalias Genovas elanud Kristiina Praakliga saab neljapäeval kohtuda Tartus.


Jätkub Tartu linnaraamatukogu lugemisaasta kohtumisõhtute sari kirjastuse Petrone Print autoritega. 18. märtsi õhtul astub lugejate ette raamatu «Minu Itaalia» autor Kristiina Praakli. Juttu tuleb nii raamatu sünniloost kui Itaaliast ja itaallastest, vahendas raamatukogu teade.



Autor räägib raamatus oma valusatest õppetundidest, jutustab suhetest akadeemilises maailmas, kirjeldab salapärast ja kirevat Genovat. Kõik see, mis eestlasel seostub Itaaliaga - itaallaste kuumaverelisus, peresuhted, traditsiooniline toidulaud jne, on raamatus loomulikult samuti olemas.



Linnaraamatukogu saalis näitab Kristiina Praakli jutu juurde pilte ja nagu kohtumisõhtul tavaks, on võimalus kuulda ka sellest, mis raamatusse võib-olla ei mahtunud või sobinud.



Esimene kohtumisõhtu Petrone Prindi autoriga toimus linnaraamatukogus veebruaris, mil külas oli raamatu «Minu Nepaal» kirjutanud Kaia-Kaire Hunt. Järgmine kohtumisõhtu tuleb tudengite kevadpäevade ajal 29. aprillil. Reisiromaani «Seitse maailma» autorid Berit Renser ja Terje Toomistu ehk Avantüristid räägivad oma hullumeelsetest ja sürreaalsetest reisidest maailma eri paikadesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles