Kõik Tartu kooliõpilased näevad kunstitudengite 4D aidsiennetusfilmi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaatajal on võimalik uudse 4D filmi vahendusel liikuda mööda inimese organismi koos HI-viirusega ning jälgida nakatumise protsessi.
Vaatajal on võimalik uudse 4D filmi vahendusel liikuda mööda inimese organismi koos HI-viirusega ning jälgida nakatumise protsessi. Foto: hiv.pri.ee

Tartu linnavalitsus otsustas, et linna koolide 10.-11. klasside õpilastele näidatakse tasuta aidsiennetusest rääkivat Eesti esimest 4D filmi «Ärka üles!», mis linastub Ahhaa 4D kinos Lõunakeskuses.


Tervishoiuosakonna juhataja Sirje Kree selgitas, et linn eraldas kokku 54 000 krooni, et noored tasuta aidsiennetusest rääkivat filmi külastada saaksid. «Ühel seansil saab osaleda kokku 15 inimest ning hiljem saab iga osaleja kaasa ka vastava voldiku ning kondoomi,» märkis Kree.



Kümneminutiline animatsioon «Ärka üles!» näitab piltlikult tervet HIV elutsüklit kuni AIDSi väljakujunemiseni. Film on Tartu kõrgema kunstikooli meediatudengite diplomitöö.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles