Eurokomisjon andis maaülikooli veterinaariaharidusele positiivse hinnangu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Maaülikooli peamaja.
Eesti Maaülikooli peamaja. Foto: Sille Annuk

Ainsana Eestis tudengeid veterinaarmeditsiini alal koolitav maaülikool sai kõrge rahvusvahelise akrediteeringu.


Ülikooli veebilehe teatel on jõupingutused veterinaarmeditsiini eriala rahvusvaheliseks akrediteerimiseks vilja kandnud ning Eesti Maaülikooli nimi jõudis ametlikult positiivselt akrediteeritud koolide nimekirja veterinaarõppeasutuste assotsiatsiooni (European Association of Establishments for Veterinary Education) kodulehel.



Eesti liitumisleppes Euroopa Liiduga oli eraldi välja toodud kõrgema veterinaarmeditsiini alase hariduse kaasajastamise vajadus Eestis. Eesti riik ja Eesti Maaülikool on alates 2001. aastast järjekindlalt investeerinud loomaarstiõppe infrastruktuuri ja personali ning kaasajastanud veterinaarmeditsiini õppekava vastavalt rahvusvahelistele nõuetele. Nende protsesside käigust on pidevalt aru antud Euroopa Komisjonile.



Viimases Euroopa Liidu ekspertide hinnangus märgiti, et Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini õppekava ja õpikeskkond vastavad Euroopa veterinaarõppeasutuste assotsiatsiooni (EAEVE) kehtestatud kvaliteedistandarditele ning suured investeeringud loomaarstiõppe materiaalse baasi kaasajastamiseks on täitnud oma eesmärgi.



Positiivselt tõsteti esile ka muudatusi õppekavas, millega veterinaarimeditsiini eriala õpetamisel mindi üle kuueaastasele õppele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles