Tartu eelarveaasta algas kasina laekumisega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadam maksab dividende 7,7 senti aktsia kohta
Tallinna Sadam maksab dividende 7,7 senti aktsia kohta Foto: Silja Kaigu

Emajõelinna tänavusse eelarvesse laekus jaanuaris 7,3 protsenti aastaks ette nähtud mahust. Linna rahandusosakonna juhataja Külli Lust ei soovita aga linnale veel hingekella lüüa, sest mitmed riigi- ja eurotoetused on alles tulekul.


Linnavalitsuse teatel jõudis jaanuarikuu jooksul linnakassasse 108,6 miljonit krooni. Maksutulusid laekus esimese kuuga 65,5 miljonit krooni (8,7 protsenti eelarvest), sh füüsilise isiku tulumaksu 64,5 miljonit krooni (8,9 protsenti eelarvest). Kaupade ja teenuste müügist laekus 8,8 miljonit krooni ja tulusid varadelt 0,5 miljonit krooni. Toetusi laekus jaanuaris 33,7 miljonit krooni.



Eelmise aasta jaanuariga võrreldes olid tulud 7,8 miljonit krooni ehk 6,7 protsenti väiksemad. Tulumaksu laekus eelmise aasta jaanuariga võrreldes 11,7 miljonit krooni vähem. Toetused on 2009. aasta jaanuariga võrreldes kasvanud 14,9 protsenti ehk 4,4 miljonit krooni.



Lust pidas just tulumaksu vähenemist loomulikuks, sest aastataguse ajaga võrreldes said omavalitsused riigilt 11,9 protsenti tulumaksust. Mullu maikuust alates kahandati seda protsenti 11,4-le.



Rahandusosakonna juhataja lisas, et ühe kuu põhjal ei saa veel linna aastasele rahandusolukorrale hinnangut anda. Linnal on saamata veel riiklkud investeeringutoetused ning europrojektide rahad. Paljud projektid tuleb aga eelnevalt linnaeelarvest ära teha, alles siis saab taotleda nende kulude kompenseerimist.



Tulemas on ka veel riigi jagatavad summad haridusele.



Jaanuari kulud kokku olid 116,6 miljonit krooni ehk 7,8 protsenti aastaks kavandatust. Neist tegevuskulud moodustasid 88,2 miljonit krooni ja investeeringud 28,4 miljonit kroon, millest 24,6 miljonit  läks teaduskeskuse Ahhaa uue hoone ehituseks.



Mullu sama perioodiga võrreldes on tegevuskulud 14,9 miljonit krooni väiksemad. Investeeringud seevastu 15,6 miljoni krooni võrra suuremad.



31. jaanuari seisuga oli linna raha jääk 46 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles