Intellektika esitleb end tänavu pereüritusena

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu messikeskusesse seab tuleval nädalal sisse 70 erinevat eksponenti. Mida on keegi välja mõelnud, et teiste seast paremini silma paista, näeb juba messil.
Tartu messikeskusesse seab tuleval nädalal sisse 70 erinevat eksponenti. Mida on keegi välja mõelnud, et teiste seast paremini silma paista, näeb juba messil. Foto: Margus Ansu / Postimees

Seni Tartu haridus- ja infomessina tuntud Intellektika laiendas tänavu haaret ning lisaks koolinoortele võivad elus uusi pidepunkte leida ka nende vanemad.


Messi projektijuht Ranno Reiman märkis, et ajal, kui pere noorliikmed tutvuvad õppimisvõimalustega, saavad emad-isad küsida nõustajatelt, kuidas koostada näiteks korralikku CV–d või kuidas esineda edukalt töövestlusel.



«Kui noortele ei valmista CV kirjutamine enamasti probleemi ja ennast osatakse väljendada, siis mõnedele vanematele on selle koostamine tõeliselt keeruline.»



Just tööle kandideerimise vallas saab messilt kasulikke näpunäiteid ja nõu. Kohapeal korraldatakse näidistöövestlusi ja viiakse läbi erinevaid kutsesobivuse teste.



Põhjalikumat kajastamist leiab tänavusel Intellektikal tööturul valitsev olukord. Esmakordselt on Tartus oma boksiga Eesti Töötukassa. Reimani kinnitusel võiksid julgesti messile tulla need, kes on kaotanud töö või tegelevad aktiivselt selle otsimisega.



Töötukassa esindajatelt saab küsida teavet ka erinevate töötamisvõimaluste kohta välismaal. Töötukassal on EURES võrgustiku kaudu info selle kohta, kui palju kulub kuus ühes või teises riigis näiteks toidule, elamisele või transpordile. Jagatakse teavet ka välismaal töötamisega seonduvatest ohtudest ja riskidest.



Arvult kaheksateistkümnes Intellektika ei ole siiski loobunud ka oma senistest funktsioonidest. Nii on messil esindatud on kõik Eestis tegutsevad kõrgkoolid ning eri-ja kutseharidust pakkuvad õppeasutused. Kokku leiab näitustemajast 70 eksponenti nii Eestist kui välismaalt. Kaugeim külaline on Inglismaalt Aberdeene University.



Tartu gümnaasiumid tutvustavad põhikoolide lõpetajatele sügisest pakutavaid uusi valikaineid. Kivilinna gümnaasiumil on plaan avada süvaõppega meediaklass, kus hakatakse jagama teadmisi tele-ja raadiotöö saladustest.



Suurima pinnaga on Intellektikal väljas Tartu kutsehariduskeskus. Külastajad saavad näha tulevaste müüriladujate oskusi ja kassiiride näpuosavust kiiruse peale erinevate kaubagruppide sisestamisel. Toidueriala õpilased tutvustavad kamast valmistatavaid soolaseid ja magusaid suupisteid.



12. ja 13.veebruaril Tartu näituste messikeskuses toimuvale üritusele sõidutab külastajad igal täistunnil Tartu turuhoone juurest väljuv tasuta eribuss. Tagasi kesklinna saab näitustemaja juurest igal pooltunnil.



Intellektika avab ametlikult 12. veebruari keskpäeval haridusminister Tõnis Lukas Omalt poolt ütleb tervitussõnad ka riigikogu esimees Ene Ergma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles