«Sõrmuste isanda» tegelased jõudsid nukkudena mänguasjamuuseumisse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cate Blanchett ja Elijah Wood filmis «Sõrmuste isand: sõrmuste vennaskond»
Cate Blanchett ja Elijah Wood filmis «Sõrmuste isand: sõrmuste vennaskond» Foto: WENN

Voolimismassist modelleeritud peade ja jäsemete, maalitud nägude ning kuni pisidetailideni viimistletud rõivastega nukud kujutavad tuntumaid «Sõrmuste isanda» filmi tegelasi, alates kääbikutest ja lõpetades Gollumiga. Kõike seda saab oma silmaga kaeda Tartus mänguasjamuuseumis.


Tuleval kolmapäeva avab Tartu mänguasjamuuseum oma õuemajas uue fantaasiaküllase näituse «Üks sõrmus juhib neid...Vol.2». Kuulsa filmitriloogia tegelasi kujutavad kunstnikunukud on valmistanud Eva Kõiv, kes töötab Vanemuise teatris kostümeerijana ning kes on nukke hobi korras teinud juba 1997. aastast.



Esmakordselt kuue aasta eest mänguasjamuuseumis eksponeeritud nukkudele on tulnud aastatega rohkelt lisa ning seekordsele näitusele on välja pandud 26 erinevat tegelast.



Seda, kas näitusel ka kurikuulus Üks Sõrmus väljas on, saab muuseumis koha peal teada, märkis muuseumi arendusjuht Marge Pärnits.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles