Õpetaja saab kingituseks kontserdi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristel Eeroja-Põldoja (paremalt teine) on 2006. aastal loodud Tartu keelpillikvarteti asutajaliige.
Kristel Eeroja-Põldoja (paremalt teine) on 2006. aastal loodud Tartu keelpillikvarteti asutajaliige. Foto: Erakogu

Laupäeval tähistab Elleri kooli pere õpetaja Kristel Eeroja-Põldoja 40. juubelit. Eesinevad tema endised ja praegused õpilased kammerorkestriga


Kell 15 Tartu linnamuuseumis algaval kontserdil kõlavad Bachi, Haydni, Sarasate, Atterbergi, Svendseni ja Seitzi muusika. Dirigent on Lilyan Kaiv.



Elleri kooli direktor Kadri Leivategija märkis Postimehele saadetud teates, et tunnustatud interpreedina teeb Kristel Eeroja-Pldoja Elleri koolis väga tänuväärset ning perspektiivitundega tööd õpetajana, et õpilastest kasvaks muusikud ja kolleegid temale.



Eeroja-Põldoja lõpetas 1988. aastal Tallinna muusikakeskkooli Tiiu Peäske viiuliklassis ja 1993. aastal Tallinna konservatooriumi professor Jüri Gerretzi juhendamisel. 1988-98 töötas ta Tallinna muusikakeskkoolis viiuliõpetajana ning oli samal ajal ka Tallinna kammerorkestris II viiulirühma kontsertmeister.



Aastast 1997 on Eeroja-Põldoja Pärnu linnaorkestri kontsertmeister ning aastast 1998 Vanemuise sümfooniaorkestri kontsertmeister ja Heino Elleri nim Tartu muusikakooli viiuliõpetaja.



Ta on mänginud paljudes kammerkoosseisudes, teinud koostööd mitmete Eesti interpreetidega (Lea Leiten, Urmas Taniloo, Toomas Vavilov, Margus Vahemets, Mati Mikalai jt) ja olnud kontsertmeistriks Hortus Musicuse akadeemilises orkestris.



Eeroja-Põldoja on 2006. aastal loodud Tartu keelpillikvarteti asutajaliige, mängides seal esimest viiulit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles