Tark tütarlaps seikleb kunsti täis saalides

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatu esikaas.
Raamatu esikaas. Foto: AFP / Scanpix

Mullu oktoobri algul Tartu Kunstimuuseumis avatud suurnäitus «Pallas» on saanud kauni kaaslase. Reeli Kõiv koostöös Tartu Ülikooli kunstiajaloo tudengite Õnne Reinupi ja Riin Saaremäega on välja mõelnud ja kirjutanud õhukese, kuid see-eest mängulise ja hariva trükise «Pallase seiklused viltuses majas».


Nii nagu sissejuhatuses on märgitud, tähendab nimi Pallas kreeka keeles tütarlast ning oli tarkusejumalanna Athena lisanimi. Pallase nime valis endale ka esimene Eesti kool, kus sai õppida maalijaks, kujuriks või graafikuks ja mis avas õppijatele uksed 1. oktoobril 1919.



Koolilastele ja peredele, kõigile mängu- ja teadmishimulistele mõeldud trükise alapealkirja «Kaaslane Tartu Kunstimuuseumi näitusele «Pallas»» tuleb võtta sõna-sõnalt: see on kasulik näitusele kaasa võtta. Taskus peaks olema pliiats, millega saab küsimärkide ja joontega näidatud kohtadesse lehekülgedel puuduvaid sõnu ja nimesid kirjutada.


Väikese kunstiharidusliku raamatu esitlus on kavas 22. jaanuaril kell 16 Tartu raeplatsi viltuses majas.



Sealsamas avatud väljapanekut «Pallas» saab vaadata aasta lõpuni. Näitusel on kõrvutatud Pallase õpilaste ja õpetajate loomingut, esile on toodud erinevate kümnendite iseloomulikumad kunstisuundumused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles