Kõrgeim ühiselamu muutus õppuste tandriks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti kõrgeimas tudengite ühiselamus, maaülikooli Tornis, käivitus täna pärastlõunal tuletõrjealarm ning umbes paarsada hoones viibinud noort inimest tormasid õue. Nad tulid mööda treppe, sest häire korral sõidavad kõik liftid automaatselt alla, esimesele korrusele.

Mõned noored siiski häirele ei reageerinud. Üks noormees helistas koguni ühiselamu valvelauda ja palus sireenid vaiksemaks keerata, sest eilsest peost pidada pea valutama.

Ei kulunud kaua kui pääste- ja kiirabiautod piirasid 16-korruselise ühiselamu ümber. Tuletõrjujad tõttasid maja kümnendale korrusele ning tõid sealt, täpselt nii nagu stsenaarium ette nägi, kahest põlevast toast mööda treppe kanderaamil alla neli kannatanut. Üks inimene toodi alla rõdult, päästjate korvtõstukiga.

Õppuse peakorraldaja, päästeameti Tartumaa vanemoperatiivkorraldaja Kalev Näär kinnitas, et üks õppuse ülesanne oli ka kontrollida, kuidas on korraldatud parkimine ühiselamu ümber. Nimelt on varasematel kontrollkäikudel parkinud autod ka keelatud kohas ning reaalse tulekahju korral poleks päästjad saanud maja taha sõita. Nüüd oli ülikool aga vääriti parkijad korrale kutsunud ning hoonele ligipääsuga probleeme ei tekkinud.

Läbi mängiti ka operatiivjõudude omavaheline koostöö: kiirabibrigaadid andsid kannatanuid mänginutele abi ning politsei hoidis tudengid ning teised huvilised sündmuste keerisest ohutus kauguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles