Vanaproua avastas varjupaigast toodud kassil ravitsejavõimed

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kitty on Tartu vanaproua Ellen Kahre kass, kellel perenaine on avastanud tervendavad võimed.
Kitty on Tartu vanaproua Ellen Kahre kass, kellel perenaine on avastanud tervendavad võimed. Foto: Reporter.ee

Tartus Ropka linnajaos elav Ellen Kahre on rõõmus, et lasi tütrel endale varjupaigast kassipoja tuua. Kohevakarvalise kiisu kasvades ilmnesid tal ülatuslikult valu leevendavad võimed.


Kiisu saatus on seni olnud iseäranis raske, vahendas Reporter.ee videolõik. Kahre kinnitusel leidis keegi tänavalt kassipoja ning tahtis viia looma varjupaika, ent seda ei saanud teha, sest varjupaik oli öösel suletud. Seepeale viskas tooja kiisuhakatise üle kõrge aia varjupaiga territooriumile.



Järgmisel päeval jäi nurruja Kahre tütrele varjupaigas silma ning tütar tõi loomakese oma emale. Peagi kiisu harjus ning selgus, et ta oskab koguni omal moel tänulik olla.



«Panime tähele, et ta ei istu kunagi süles, vaid õla peal ja kukla taga. Pärast kassi istumist ei tundnud keegi enam selles ihuliikmes valu, kus kass oli istunud.»



Veelgi enam, naine väidab, et ta sai kassi abil lahti ka oma südamehädadest. Kitty majja kolides pole daam enda sõnul enam kunagi tundnud ka peavalu.



Varjuaiga töötajad on varemgi kuulnud, et nende juurest teele saadetud kassid on suutnud ühel või teisel moel valu leevendada. Tartu koduta loomade varjupaiga perenaine Mairi Peiponen selgitas, et lemmik paneb inimese end rohkem liigutama ning kahtlemata parandab see enesetunnet. Siiski on ta kuulnud, et mõni loom on aidanud kelleltki ka valu ära võtta.



Reporter uuris, et kas proua ei plaani erilise kassi abil raha teenima hakata. Avada näiteks kliiniku, kus inimesed abi saaksid.



Kahre seda siiski ei plaani, öeldes, et Kitty on talle ainult sõbraks, mitte raha pärast. Küll aga innustas daam ka teisi julgemini varjupaika minema, et endale sealt lemmik leida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles