Südamepäeval saab osaleda rattasõitudel

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattad.
Rattad. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Alates 2000. aastast tähistatakse septembrikuu viimasel nädalavahetusel südamepäeva, innustades inimesi liikuma ja tervise eest hoolitsema.

Pühapäeval, 29. septembril korraldavad Meie Liigume aktivistid rattapäeva nii Tartumaal Lähtel kui Jõgevamaal Luual.

Tartu vallas asuva Lähte suusamaja juurde oodatakse huvilisi kell 13. Sealt suundutakse ühisele, umbes 25 km pikkusele kogupere rattasõidule. Pedaalitakse asfaldkattega teedel.

Kella 14.30 paiku on kavas tõukerattasprint. Üritus on osalejatele tasuta. Soovi korral saab Lähte suusamajas riietuda, pesta ja saunas käia.

Samal päeval kell 17 on spordihuvilised oodatud aga Palamuse valda Luuale, kus kohtutakse Luua klubi juures. Ester Laumets näitab esmalt soojendusharjutusi ning Kaido Kriit teeb ülevaate ohutust jalgrattasõidust.

Kell 17.15 suundutakse ühiselt ratta- või jalgsimatkale. Rattaradade pikkuseks 13 või 20 km, kõnniraja pikkuseks 6 km. Seegi üritus on tasuta.

Südame- ja veresoonkonnahaigustesse sureb maailmas igal aastal üle 17 miljoni inimese ja eeldatakse, et see arv suureneb 2030. aastaks 23 miljonini. Seetõttu korraldataksegi kogu maailmas südamepäeva, et panna inimesi mõtlema oma tervisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles