Maaülikool jõudis spordihoone ehitajaga kokkuleppele

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omapärase arhitektuuriga maaülikooli spordihoone sai kasutusloa mullu augustis.
Omapärase arhitektuuriga maaülikooli spordihoone sai kasutusloa mullu augustis. Foto: Margus Ansu / Postimees

Ehkki maaülikooli uus spordihoone pidi valmima mullu märtsikuus, läks ehitajal pisut kauem ning hoone sai kasutusloa alles 14. augustil 2009. Ülikooli määratud leppetrahviga ei olnud ehitaja esialgu nõus, kuid möödunud aasta lõpus jõudsid osapooled siiski kompromissini.


22. detsembril 2009 kinnitas Tartu maakohus Eesti Maaülikooli rektori Mait Klaasseni ja AS YIT Ehitus juhatuse liikme Toomas Rappi kokkuleppe, millega osapooled jõudsid üksmeelele spordihoone ehituse leppetrahvi määras, teatas ülikool.



Kokkuleppega jõuti üksmeelele ka väiksemate ehitustehniliste küsimuste lahendamise osas, mille järel ei ole osapooltel teineteisele täiendavaid nõudeid ja hoonel jätkub vaidlusperioodil ehitaja poolt peatatud lepingujärgne garantiikohustus.



«Ma arvan, et jõudsime kõiki osapooli rahuldava kokkuleppeni,» kinnitas Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassen Tartu Postimehele. «Me oleme selle hoonega väga rahul,» sõnas Klaassen ning kinnitas, et käib ka ise uues majas treenimas.



«Las möödunud aasta vaidlused jäävadki ainult vanasse aastasse. Edukat uut aastat Eesti Maaülikoolile ja sportlikku aastat kogu Tartu rahvale,» võttis vaidlusteema kokku AS YIT Ehitus juhatuse liige Toomas Rapp.



Spordihoone ehitusleping sõlmiti 10. märtsil 2008, lepingu maht oli algselt 86,2 miljonit krooni, mis vähenes kompromissi tulemusena rakendatud leppetrahvi võrra.



Trahvi suurust kumbki osapool avaldada ei soovinud. Rektori kinnitusel ulatub summa üle miljoni krooni.



4600 ruutmeetri suuruses spordihoones on pallimängu-, aeroobika-, maadlus-, tõste- ja jõusaalid, suusabaas, saunad ja lastenurk, lisaks asuvad spordihoone kinnistul pallimänguplatsid, parklad jm. Spordihoone projekteeris arhitektuuribüroo Salto AB. Valminud hoone oli ka «Tartu aasta tegu 2009» üks nominente.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles