Maaülikooli teadlased koostasid pargiraamatu

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomemäe park sügisel. Taamal Inglisild.
Toomemäe park sügisel. Taamal Inglisild. Foto: Ove Maidla

Vastvalminud värvitrükis 383-leheküljeline raamat sai inspiratsiooni mullu maaülikoolis aset leidnud pargikonverentsist. Kogumikus avaldavad pargi kohta mõtteid kunstiajaloolased ja loodusteadlased nii meilt kui mujalt.


«Pargiraamat on meie kultuuriruumis esimene käsitlus, kus pargist kõneldakse nii tema filosoofilises tähenduslikkuses, ikoonilises ulatuvuses kui ka looduse mitmekülgsuses,» kinnitasid oma kaaskirjas kogumiku koostanud maaülikooli professorid Mart Külvik ja Juhan Maiste.



«Park on paradiis ja oaas kõrbeliivas ja meie hingemaastikus, mida täna üha enam vajame,» jätkavad Külvik ja Maiste. Vanad rahvad ja küpsed kultuurid peavad parki üheks olulisemaks kultuuriallikaks.



Raamatu «Park on paradiis looduses ja kunstis» esitlemiseks korraldab maaülikool 6. jaanuaril kell 15 oma peamaja aulas ürituse, kus saab kohtuda ka teose koostajate ja mitmete autoritega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles