Kas linn on mõelnud Tähtvere taldrikugolfiradade juures ka prügile?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harrastajad on suvel Tähtvere dendropargis avatud taldrikugolfirajad hästi vastu võtnud ja kettaid lennutatakse seal pidevalt, kuid põõsaste all ja radade alguses jääb silma palju prügi. Kas radade juurde on plaanis paigutada ka prügikastid?

Vastab Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonna juhataja asetäitja Andres Pool:

Ei tea. Midagi otseselt praegu sündimas ei ole. Kui tekib vajadus, tuleb mõelda ja vaadata.

Kui prügi on maas, kas see võib rääkida vajadusest?

Inimesed võiksid ise oma prügi ka metsast kaasa võtta, kui nad selle sinna vedanud on. Kohe küsitakse, kus on ametnik, aga see on kahepoolne asi. Inimesed võiksid ka inimese moodi käituda. Me oleme juba aastaid dendroparki hooldanud ja et nüüd seal ka disc-golf on, toob muidugi muutusi, aga reageerimisaega on ka.

Rajad ristuvad suusaradadega, mida praegu kasutatakse jooksmiseks. Kas on juhtunud ka õnnetusi, kus keegi saab kettaga pihta?

Vastab Tähtvere puhkepargi juhataja Jane Jakobson: Õnnetustest ma kuulnud ei ole. Kui keegi viskab ketta nii kaugele, et see on teistele rajakasutajatele ohtlik, siis peaks ta tähelepanelikum ja ettevaatlikum olema.

Meie tingimus oli see, et talvel disc-golfi seal ei mängita, sest on mõeldamatu, et ajame suusarajad sisse ja siis seal tallutakse peal.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles