Uus aasta lubab üllatada Tartu-Tallinna lennuliiniga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Tallinna Lennujaam juhatuse liige Erik Sakkov.
AS Tallinna Lennujaam juhatuse liige Erik Sakkov. Foto: Margus Ansu

Tuleval aastal saavad tartlased hakata pealinna reisima ka lennukiga, kuna seni veel teadmata  lennufirmal on plaanis avada Tartu-Tallinn lennuliin.


«Jah, Tartu-Tallinn lennuliin tuleb suure tõenäosusega ja tartlased saavad hakata veelgi rohkem lendama,» kinnitas Tallinna Lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov.



Kui kõik läheb nii, nagu planeeritud, käivitub Sakkovi sõnul regulaarlennuühendus Tallinnaga tuleva aasta alguses.



Milline lennufirma kahe Eesti suurima linna vahet lendama hakkab, ei saanud Sakkov öelda. «Lennujaamal pole õigust selliseid asju öelda. Küll see lennufirma ise teada annab, kui õige aeg käes on,» selgitas ta.



Estonian Airi PR-direktor Ilona Eskelinen ütles, et nende firmal ei ole täna Tallinn-Tartu lendude plaane laual. «Meie firma see kindlasti pole,» kinnitas ta.



Ka AirBalticu asepresident Janis Vanags välistas praegu Tallinn-Tartu liini avamise plaani. «Aga   tulevikus seda muidugi välistada ei saa. Me oleme väga paindlikud reageerijad turuolukorrale,» lisas ta.



Killuke suuremast pildist


Tallinna lennujaama juhatuse liikme Sakkovi sõnul saaks Tartu-Tallinn lennuliin olema mõeldud eelkõige neile, kes soovivad pealinnast teistesse sihtkohtadesse edasi lennata. «Oluliselt mugavam on Tartust näiteks Kopenhaagenisse linnata, kui saab Tartus kohe lennukisse istuda ja peab Tallinna lennujaamas vaid väikse kohvipausi tegema,» rääkis ta.



Lend Tartust Tallinnasse kestab Sakkovi sõnul umbes 35-40 minutit sõltuvalt lennukist. Kohal peab aga lennujaamas olema vähemalt 45 minutit enne lendu.



«Kui on soov ainult Tallinnasse minna, siis ajaliselt lendamine ei olegi märkimisväärne kokkuhoid, aga seda ei tulekski nii üks-ühele vaadata, vaid ikka laiemalt,» rääkis Sakkov ja lisas: «Lennuühendus Tartu ja Tallinna vahel avab lihtsalt hulga uusi võimalusi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles