Tartumaal ränga avarii põhjustanud noor mees suri haiglas

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raske avarii Tartumaal Kirepi külas.
Raske avarii Tartumaal Kirepi külas. Foto: Politsei

Laupäeva hommikul juhtus Tartumaal Rõngu vallas Kirepi külas raske liiklusõnnetus, mille põhjustajat arstidel enam päästa ei õnnestunud.

Sirgel teelõigul Jõhvi-Tartu-Valga maanteel 168. kilomeetril kaotas 19-aastase Kalvi juhitud Ford Escort juhitavuse 14. septembri hommikul kella 8.20 paiku. Esialgsetel andmetel oli juht alkoholijoobes ja juhtimisõiguseta ning masin paiskus teelt välja vasakule poole vastu puud.

Kiirabi toimetas üliraskes tervislikus seisundis sohvri TÜ Kliinikumi, kus ta pühapäeval suri.

Sõidukis kaasreisijana viibinud 15-aastane noormees toimetati samuti haiglasse, kuid tema vigastused olid kergemad. Kaasreisija sõnul viibis õnnetuse hetkel sõidukis ka kolmas isik, kes lahkus pärast õnnetust sündmuskohalt, olles ise šokiseisundis. Politseipatrull leidis kolmanda isiku, 13-aastase noormehe kodust kaine ja tervena.

Tee sündmuskohal oli kaetud kruusaga, kuiv ja sõidukorras. Sõiduki rehvid vastasid liiklusseaduses kehtestatud nõuetele, kuid sõidukil puudus kehtiv liikluskindlustus ja tehniline ülevaatus.

Teada on, et juht ega kõrvalistuja ei kasutanud turvavööd, kuid juhi taga istunud noormees pani vahetult enne õnnetust oma turvavöö kinni, sest juht oli hakanud kihutama ning poisil tekkis hirm.

Sõiduki kontrollimisel leidsid politseinikud avariilisest sõidukist Kalvi nimele vormistatud sõiduki ostumüügilepingu. Selgus, et noormees oli sõiduki soetanud vaid päev enne traagilist avariid. Juhtunu täpsemate asjaolude uurimiseks alustas Tartu politsei menetluse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles