Uut aastat tervitavad 5913 raketti

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilutulestik Tartus.
Ilutulestik Tartus. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kahtlemata lisavad omalt poolt tuhandeid värvilisi tulukesi Tartu taevalaotusele ka linnakodanikud, kuid linna korraldatav ilutulestik eristub teistest nii võimsuselt kui ka kestuselt.



Tartu abilinnapea Jüri Sasi sõnul algab linna ametlik tulevärk võimsa avaakordiga. Saluut jätkub mitmel tasandil ning korraldaja on lubanud näidata Eestis seninägematuid lahendusi. Finaaliks lendab 150 meetri kõrgusele 12 võimsat mürtsu. Kõik see kestab ligi kuus minutit.



«Konkursi võitnud osaühingu Hansa Ilutulestikud pakkumine näitas, et nad ei tulnud kaotama,» tõdes ilutulestiku hanke korraldanud Tartu kultuuriosakonna sporditeenistuse juhataja Veljo Lamp. Tema sõnul eristus võitja pakkumine teistest nii intensiivsuse kui tervikliku stsenaariumi poolest.



Määravaks sai suuremate ja kõrgemate laskude arv, võitja pakkumises oli neid lubatud 137.



Hansa Ilutulestikud pakub 30 000 krooni eest tunduvalt rohkem tulevärki, kui Arnika ja Triplex pakkusid, leidis komisjon. Peale selle lubas Hansa Ilutulestikud veel 24 000 krooni väärtuses rakette juurde panna ehk siis maksab Tartu aastavahetuse tulevärk 54 000 krooni.



Summast maksab linn aga kõigest 16 000 krooni, sest mitmed Tartu ettevõtted võtsid osa kulust enda kanda.



Nii toetavad ilutulestikku Salvest ja A. Le Coq, mõlemad 5000 krooniga. Atlantis ja Estiko panid mõlemad välja 3000 krooni.



Sasi lisas, et korraldajafirma on lubanud väga ilusat vaatemängu ning põrumist ei saa nad endale lubada. Küll aga võib tulla ette muudatusi stsenaariumis.



«Sõltuvalt ilmast tuleb konkursi võitjal olla valmis ka selleks, et tulemängu kontseptsiooni peab käigu pealt muutma,» ütles Sasi. Udu korral ei ole mõtet suuri rakette mitmesaja meetri kõrgusele kõmmutada, selge ilmaga on võimalusi aga rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles