Kolm uut Tartu tähe kavaleri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lassi Saressalo
Folklorist ja kultuurisuhete edendaja

Lassi Saressalo on sündinud 4. juunil 1948 Virolahtis (Kagu-Soomes). Turu Ülikoolis õppis folkloristikat, etnograafiat ja soome keelt, seejärel töötas õppejõuna mitmes ülikoolis. Aastast 1986 on filosoofiadoktor.

1992. aastast, mil sõlmiti koostööleping Tampere ja Tartu vahel, on ta koordineerinud kahe linna kultuurialast koostööd.

Saressalo on Eesti kultuuri tundja ja sõbrana kaasa löönud mitme ühise raamatu koostamisel ja avaldamisel («Tampere raamat», «Miksi Tartto on?»). Tema ideest on teoks saanud Tampere maja Tartus.

Raija Kylliki Sylvin
Diplomaat

Raija Sylvin on sündinud 9. veebruaril 1940. Õppis Helsingi ülikoolis humanitaarteadusi. Töötab Soome välisteenistuses alates 1966. aastast. Aastail 1993-1995 oli esimene Soome Vabariigi konsul Tartus pärast Eesti taasiseseisvumist.

Tema teeneks on viljakate sõprus-, teadus- ja töösidemete loomine ning ergutamine Soome ja Eesti riigistruktuuride ja kodanike vahel.

Vilhelm Fishmann
Kultuuri suurtoetaja

Vilhelm Fischmann on sündinud 21. mail 1909 Tartus ärimehe pojana. Aastatel 1926- 1931 õppis Tartu Ülikoolis majandust. 1943. aastal emigreerus Austraaliasse.

Maja Raekoja plats 8 kuulus tema isale Rudolf Fischmannile, tuntud omaaegsele äri- ja seltskonnategelase-le, Tartu telefonivabriku asutajale ja linnavolinikule. Selle omandireformis tagastatud maja renditulust toetab Fischmann Tartu kultuuri. 1995-2002 on ta sel otstarbel annetanud 7 miljonit krooni.

1997. aastal asutas ta oma perekonna mälestuseks Tartu Kultuurkapitali juurde Vilhelm Fischmanni sihtkapitali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles