Tulekahju kustutamisel esines vigu

Asso Puidet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suure ulatusega kahjutuli ja rasked töötingimused põhjustasid päästeameti operatiivteenistuse juhataja Mart Haljaste sõnul Kastani tänava suurpõlengu kustutamisel probleeme.

Haljaste tunnistas, et lisaks muudele hädadele esines vigu ka tuletõrje töös.

Milliseid vigu tehti, selgub Mart Haljaste sõnul aga alles nädala lõpus, mil tema juhitav uurimiskomisjon on end tulekahjul toimunuga kurssi viinud ja otsuse langetanud.

Elanikud süüdistavad

Kastani tänav 70 elanud Hannela Raudik süüdistab oma maja süttimises kustutajaid, kes ei tegutsenud piisavalt kiiresti.

Majas number 76 elanud Toivo Sõmer kinnitas samuti, et tuletõrjujatel lõppes vahepeal vesi ning kustutustööd seiskusid.

Naabruses elava Lembit Tõnso sõnul pritsumehed lihtsalt istusid vahepeal ja tegid suitsu, selle asemel et leekidega võidelda.

Tartu tuletõrje keskkomando operatiivkorrapidaja Kalev Roose sõnul on sellised süüdistused alusetud.

Roose, kes ka ise käis sel ööl tulekahju kustutamas, kinnitas, et tuletõrjujad tegutsesid igati asjakohaselt ja pooletunniseid pause ning suitsutegemist päris kindlasti ei olnud.

«Me tegime kõik, mis meie võimuses,» ütles ta.

Tartumaa päästeteenistuse direktori asetäitja Gennadi Apevalovi sõnul oli tulekahju väga suure ulatusega.

«Sinna oli vaja väga palju vett korraga anda. Aga nii palju vett ei ole Tartu linna komando võimeline andmagi,» tunnistas Apevalov. Tema sõnul jäi puudu nii tehnikast kui ka tuletõrjujaist.

Tulekahju võib korduda

Apevalovi hinnangul võib selline tulekahju korduda ükskõik millises Tartu puitrajoonis, kuna need on äärmiselt tuleohtlikud. «Kui seal midagi juhtub, siis tuli võib levida väga kiiresti,» lisas ta.

Kastani tänava tulekahju käisid kustutamas Tartu tuletõrje keskkomando, Tõrvandi tugikomando ning Lähte, Elva ja Võnnu komando.

16. augusti varahommikul süttis Kastani tänaval puukuur, mille küljest kandus tuli ka kolmele elumajale.

Hoolimata viie tuletõrjekomando tööst said hooned Kastani 76, 70 ja 68 tõsiseid tulekahjustusi ning 18 inimest jäid peavarjuta. «Me tegime kõik, mis meie võimuses.»

Kalev Roose, Tartu tuletõrje keskkomando operatiivkorrapidaja

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles