Lukas tunnustas Nõo reaalgümnaasiumit

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõo reaalgümnaasium.
Nõo reaalgümnaasium. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas tõi täna Nõo reaalgümnaasiumi sünnipäevaaktusel peetud ettekandes välja, et Nõo koolil on olnud tähtis roll Eesti teaduse, eriti reaalteaduste ja infotehnoloogia järelkasvu kujundamisel.


Haridus- ja teadusministeeriumi teatel osales Lukas Nõo reaalgümnaasiumi korraldatud konverentsil, millega tähistatakse 45 aasta möödumist reaalainete süvaõppe algusest Nõos. Minister kiitis gümnaasiumi eelkõige keskkonna tekitamise eest, millega on loodud teadus ja tehnoloogia õppimiseks soodne ja tasemel keskkond ning pakutakse ka enam loodusteaduslikke ja tehnoloogilisi huvitegevusi.



«Täna tulevad Nõo reaalgümnaasiumisse õppima reaalteaduste huvilised kõigist maakondadest. Rõhutan eriti väikeste põhikoolide rolli andekate laste ettevalmistamisel. Ligi pooled Nõo gümnaasiumis õpinguid alustavatest noortest on pärit niiöelda puhastest põhikoolidest. Tugevate põhikoolide võrgu säilitamine on muuhulgas ka seetõttu riigi üks tähtsamaid hariduspoliitilisi ülesandeid,» toonitas Lukas.



Märkimisväärne on ka asjaolu, et Nõo kool annab olulise osa Eesti ülikoolide järelkasvust. Viimase kolme aasta lõpetanutest jätkas 86 protsenti Eesti kõrgkoolides, neist enamus riigieelarvelistel kohtadel.



Lukase sõnul õpivad enam kui pooled Nõo reaalgümnaasiumi lõpetajad edasi loodus- ja täppisteaduslikel erialadel, olles seega meie teadusliku ja tehnoloogilise arengu tagajateks.



Samas nentis minister, et Eestil on vaja veelgi rohkem noori, kes valiksid teadlase, inseneri, reaalteaduste õpetaja või õppejõu karjääri. Loodus- ja täppisteaduslike või tehnika valdkonna lõpetajate osakaal on meil ligikaudu võrdne Euroopa Liidu keskmisega (13 protsenti), kuid jääb tublisti maha Soomest (19 protsenti) ja paljudest teistest riikidest.



«Tugev üldharidus matemaatikas ja loodusteadustes on eelduseks, et Eestis saaks areneda teadmistepõhine majandus ning tõuseks majandustegevuse efektiivsus,» lõpetas Lukas oma ettekande.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles