102-aastane naine kudus külalisele sokid

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linda-Elisabeth Kördi neli lapselapsest ja viis lapselapselast pole kunagi sokipuudust tundnud.
Linda-Elisabeth Kördi neli lapselapsest ja viis lapselapselast pole kunagi sokipuudust tundnud. Foto: Sille Annuk

Linda-Elisabeth Kördi elus on üsna tavaline see, et kui sünnipäev lähenema hakkab, tuleb tal asuda reporteri saabumiseks ja intervjuu andmiseks ettevalmistusi tegema.


Nii on see olnud kolm aastat. Siis, kui Linda-Elisabeth Kört sai sada, kui sada üks ning ka nüüd, mil saja teine paistma hakkas.



Täna on Tartus elaval Linda-Elisabeth Kördil 102. sünnipäev. Tänavu mõtles naine varakult läbi, mida ta on juba ajakirjanikule rääkinud ja mida veel mitte, endal näpud rõõmsalt vardaid klõbistamas.



Ikka sinine, valge ja punane triip vaheldumisi – kolm tundi ühel päeval ja kolm tundi teisel. Nii kogu oktoobrikuu. Lõpuks oli sokipaar valmis.



Kui siis ajakirjanik ja fotograaf vajalikul päeval kohale ilmusid, võttis Linda-Elisabeth  ootama pandud triibulised sokid välja ja ütles, et need on kingitus reporteritüdrukule!



See kõik juhtus eile ja see oli selle loo kirjutajale üks väga liigutav hetk.



Tütar Malle Valk tõi köögist kohupiimaplaadikooki ja valas tassidesse kohvi, väimeespoeg Rein Valk avas pauguga pudeli šampust ja kui kristallpokaalid servapidi üksteise vastu kõlisesid, ütles 102-aastane sünnipäevalaps: «Elagu noorus!»



Kui aga fotograaf Sille Annuk pilte klõpsima asus, kohendas Linda-Elisabeth Kört oma pead ja küsis nõudlikul häälel: «Kuidas need juuksed ka on?»



Tänane sünnipäevalaps saab endaga täiesti iseseisvalt hakkama. Ta koob prillita, sest kudumisetööd näevad tema silmad veel küll. Prille on vaja siis, kui lehte lugeda. Kepp talle ei meeldi ja seepärast polegi tal liikumisel keppi vaja läinud.



Kui ta elus läbi põetud haigusi meenutama hakkab, tuleb talle meelde vaid pimesool.



Viimase aasta uudised on need, et kõikide lastelaste ja nende laste sünnipäevad on ühiselt ära peetud, tütretütre Ivika Borni pool Tallinnas külas käidud. Jaanipäeva paiku vaatas Linda-Elisabeth üle suguseltsi hauaplatsid Rannu surnuaial. Keegi ta lähedastest nii kaua kui tema elanud ei ole.



Valimispäeval hoidis Linda-Elisabeth Kört pöialt ühele noorele mehele ning kui valimiskast koju toodi, siis hääletas ta ka ise oma tütretütre


õigusteadust õppiva poja Kristjan Mugra poolt. Lapselapselaps saigi volikokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles