Kolleegid meenutavad lastepsühholoog Aino Lunget

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikooli raamatukogus tähistatakse reedel Eesti ühe tuntuima lastepsühholoogi Aino Lunge 80. sünniaastapäeva seminari ning näituse avamisega.

TÜ raamatukogu konverentsisaalis toimuval seminaril peavad ettekande Inge Unt, Peeter Tulviste ja Anne Tiko. Sõna saavad Aino Lunge õpilased. Pärast seminari avatakse näitus «Aino Lunge 80» raamatukogu kolmandal korrusel Friedrich Puksoo galeriis, teatas Tartu Ülikool.



Aino Lunge luges lapsepsühholoogia, pedagoogilise psühholoogia, motivatsiooni ja emotsioonide psühholoogia kursusi. Tema juhendamisel on valminud ligi 100 diplomitööd ja 200 kursusetööd. Aino Lunge teadusliku uurimistöö valdkonnad olid vaimselt võimekad õpilased ja üliõpilased ning esemelise ja sotsiaalse keskkonna mõju lapse arengule.



Oma eluajal oli Aino Lunge üks suuremaid psühholoogia populariseerijaid. Ta avaldas populaarteaduslikke artikleid ajalehtedes ja ajakirjades, esines Eesti Raadios ja televisioonis, pidas paljudel aastatel loenguid nii õpetajatele, lapsevanematele kui ka lastele.



Aino Lunge sündis 28. septembril 1928. Ta on lõpetanud Tartu Riikliku Ülikooli loogika ja psühholoogia osakonna, kus ta 1956. aastal kaitses ka kandidaadi väitekirja psühholoogia alal. 1955-1993 töötas Lunge ülikooli psühholoogia osakonnas, alguses vanemlaborandina, edasi vanemõpetaja, dotsendi kohusetäitja ning dotsendina. Aastatel 1972-1977 oli Aino Lunge loogika ja psühholoogia kateedri juhataja. Aino Lunge suri 3. juulil 1994 ja on maetud Haljala kalmistule.



Kõik Aino Lunge õpilased ja endised kolleegid on teretulnud seminarile ja näituse avamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles