Tartu Ülikool valis professoriks Veronika Kalmuse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veronika Kalmus.
Veronika Kalmus. Foto: Erakogu

Veidi vähem kui aasta eest Vabariigi Presidendi kultuurirahastu noore teadlase preemia saanud Tartu Ülikooli meediauuringute dotsendi Veronika Kalmuse valis Tartu Ülikooli nõukogu reedel professoriks.


Professor Veronika Kalmus lõpetas 1995. aastal Tartu Ülikooli sotsioloogia eriala ning 1998. aastal omandas Oslo Ülikoolis meediauuringute magistrikraadi, vahendas ülikooli pressitalitus. 2003. aastast on tal doktorikraad Tartu Ülikoolist.



Ta on Tartu Ülikoolis töötanud alates 1991. aastast, viimased neli aastat meediauuringute dotsendina ajakirjanduse ja kommunikatsiooni instituudis.



Kalmuse peamised uurimisvaldkonnad on seotud sotsialiseerumisega muutuvas ühiskonnas ning kooliõpikute ja Interneti rolliga selles. 2008. aastal pälvis Kalmus Vabariigi Presidendi kultuurirahastu noore teadlase preemia.



Lisaks professori valimisele sai ülikool ka polikliiniku juhtivteaduri, kelleks on emeriitprofessor Heidi-Ingrid Maaroos. Emeriitprofessoriks nimetati Peeter Vihalemm.



Polikliiniku juhtivteadur, emeriitprofessor Heidi-Ingrid Maaroos lõpetas Tartu Ülikooli arstiteaduskonna 1966. aastal, kaitses meditsiinikandidaadi kraadi 1971. aastal. ja meditsiiniteaduste doktori kraadi 1991. aastal.



1992. aastast kuni praeguse ajani on ta töötanud Tartu Ülikooli arstiteaduskonna polikliiniku ja peremeditsiini õppetooli korralise professori ja polikliiniku juhatajana. Maaroosi juhendamisel on kaitstud üheksa meditsiinidoktori väitekirja, neist neli viimasel viiel aastal.



Praegu juhendab ta kolme doktoranti. Tema viimase aja uurimisteemad on depressiooni esinemissagedus, riskifaktorid ja prognoosimine ning multifaktoriaalsete riskiteguritega sagedaste tervisehäirete riski profiili määramine ja mõjutamine.



Emeriitprofessor Peeter Vihalemm on valitud korraliseks professoriks kolmel korral. Aastatel 1992–1997 töötas ta massikommunikatsiooni ja žurnalistika professori, 2001–2006 meedia ja kommunikatsiooni professori ning 2006. aasta veebruarist meediauuringute professorina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles